Gündem Corona virüsü vaka sayısı kaç? Corona virüsü ölü sayısı Türkiye son durum...

Corona virüsü vaka sayısı kaç? Corona virüsü ölü sayısı Türkiye son durum...

24.03.2020 - 13:40 | Son Güncellenme:

Corona virüsü vaka sayısı ve corona virüsü ölü sayısı merakla araştırılıyor. Ülkemizde yaşanan corona virüs salgını Sağlık Bakanlığı büyük titizlikle, açıklamalarda bulunarak vatandaşları bilgiendirmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaş ise corona virüsten kaç kişi öldü, yeni vaka sayısı kaç aramasında bulunuyor. İşte son durum haberimizde...

Corona virüsü vaka sayısı kaç Corona virüsü ölü sayısı Türkiye son durum...

Corona virüsü ile ilgili haberler merakla araştırılmaya devam ediyor. Ülkemizde de başgösteren corona virüsü milyonlarca insanın tedbirli olması konusunda adeta uyarıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüs salgını hakkında her gün tüm bilgileri vatandaşlarla paylaşıyor. Peki Sağlık Bakanı Koca, en son hangi açıklamayı yaptı? Türkiye'de corona virüsten kaç kişi öldü? Yeni vaka sayısı kaç oldu? İşte türkiye'e corona virüs salgının son durum haberimizde...

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜSTEN KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Son 24 saatte 3 bin 672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. Gençlere uyarımız var, salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar." ifadesini kullandı.

Son 24 saatlik sürecin ardından Türkiye'de bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi.

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS VAKA SAYISI KAÇ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Son 24 saatte 3 bin 672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. Gençlere uyarımız var, salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Son 24 saatlik sürecin ardından Türkiye'de bugüne kadar Kovid-19 vaka sayısı 1529 oldu.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Corona virüs ölü sayısı: 37

Corona virüs vaka sayısı: 1529

Vaka sayısı merak edilen şehirle ilgili soruya cevap verdi! Coronalı hasta var ama...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini Twitter'dan paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu" dedi. Bakan Koca ayrıca Çin'den 50 bin hızlı tarama kiti geldiğini, perşembe günü 300 bin tane daha geleceğini duyurdu.

Türkiye'nin koronavirüse karşı ortaya koyduğu dayanışmanın dünyada neredeyse örneği olmadığını belirten Koca, testlerin hızla yapılmasında, tanı konan hastaların izole edilip tedavi altına alınmasında titiz davrandıklarını söyledi.

Bakan Koca, "Şüphelilerin takibinde, testlerin hızla yapılmasında, tanı konan hastaların izole edilip tedavi altına alınmasında çok titiz davranıyoruz." ifadelerini kullandı. İlk hastanın temas çevresinden başlayarak bu titizliği sonraki vakalar için de katı şekilde uyguladıklarını belirten Koca, "Mücadelede çok ciddi bir deneyim kazandık, sonuçları daha hızlı öngörüyoruz. Olayları takip etmek yerine artık olasılıklara bakarak ön kesmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜKLERE DIŞARI ÇIKMAMA ÇAĞRISI

Koca, dün itibariyle toplam test sayısının 20 bin 345, tanı sayısının 1236, kaybedilen hasta sayısının 30 olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaybettiğimiz 30 hastanın her biri ileri yaşlardaydı ve Kovid-19'a eşlik eden başka bazı hastalıkları da bulunuyordu. Bünye olarak dirençleri zayıftı. Bu ölümlerin sebebi doğrudan onların yaşları değil, ileri yaşlarda kaçınılmaz olan başka hastalıkların tabloda ağır bir yer tutmasıdır. Büyüklerimize seslenmek istiyorum.

Onların corona virüsten etkilenmemeleri konusunda bizler sorumluluk sahibiyiz. Büyüklerimizden sözlerime kulak vermelerini istirham ediyorum. Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var. Ailelerimizin size ihtiyacı var. Hayat yolculuğunda evlatlarınızın vereceğiniz tavsiyelere ihtiyacı var. Torunlarınızın sevgi ve ilginize ihtiyacı var. Bunları hastayken yapamazsınız. Yapmak isteyip daha yapamadığınız kaç şey olduğunu düşünün. Onları ağır bir hastalığa yakalanmışken yapamazsınız. Sizin öğütlerinize ihtiyacımız var ama siz de bu seferliğe mahsus bu öğüdü kabul edin. Önümüzdeki zamanı riske atmayın. Tedbirleri uygulaması en kolay kişiler sizlersiniz."

Haberin Devamı

Koca, bugünlerde yaşlılara yönelik hassasiyetin sadece kendi evlatlarının hassasiyeti olmadığını, toplumun tamamının bu konuda gayret gösterdiğini dile getirdi.

Şimdilerde ortaya çıkan ve gurur duyacağımız bir gerçek daha var koronavirüse karşı ortaya koyduğumuz dayanışmanın dünyada neredeyse örneği yok. Devlet sorumluluk paylaşımı önermeden toplum birçok gereği kendiliğinden yerine getiriyor. STK'lar sorumluluk alıyor, kültür ve iş dünyası, bilim insanları bu mücadelenin aktörleri haline geliyor. Medyamız bilgiyi doğru kanallardan alma ve aktarma konusunda çok dikkatli.

Haberin Devamı

Felaket tellallığı yapan kimilerine de yine toplum olarak prim vermiyoruz. Zamanımızı mümkün olduğu kadar evde geçirme çağrımız giderek karşılık buluyor. Mücadelemiz, endişe baskısından, karartılı havadan çıkıyor, canlılık ve enerji kazanıyor. Korkuya teslim olmuş bekleyişin yanlış olduğu yavaş yavaş görülüyor. Gücümüzü hayata bağlılıktan alacağımız anlaşılıyor. Bu böyledir. Hayatı korumanın yolu korkuya teslim olmak değil hayata bağlılıktır." şeklinde konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME

Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içinde olduklarının altını çizen Koca, şunları söyledi: "Bir diğer haberin ise insan kaynağımızın yeterliliği konusunda neredeyse bir güvence değerinde kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızla ilgili bu hassasiyetlerde en üst düzey dikkat sahibinin Sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu özenle belirtmek istiyorum."