Gündem Cuma günü yağış var mı? Meteoroloji'den 21 Haziran hava durumu açıklaması

Cuma günü yağış var mı? Meteoroloji'den 21 Haziran hava durumu açıklaması

20.06.2019 - 19:12 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde birkaç gündür etkisini yoğun bir şekilde gösteren sağanak yağışlar sonrası vatandaşlar haftanın son iş gününde hava durumunu merak ediyor. İşte Meteoroloji tarafından yapılan 21 Haziran Cuma hava durumu...

Cuma günü yağış var mı Meteorolojiden 21 Haziran hava durumu açıklaması

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Balıkesir ve Zonguldak çevreleri ile Çanakkale’nin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Eskişehir, Kırşehir, Nevşehir, Bolu, Düzce, Tokat ve Ordu çevreleri ile Konya’nın kuzey, Ankara’nın güneybatı, Samsun'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Yağışların; Marmara’nın doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Eskişehir, Kırşehir, Nevşehir, Bolu, Düzce, Tokat ve Ordu çevreleri ile Konya’nın kuzey, Ankara’nın güneybatı, Samsun'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL 22°C, 28°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Cuma) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Anadolu Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 16°C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra güneybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 23°C, 33°C Parçalı bulutlu