Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtım toplantısında CHP’yi eleştirdi: ‘Herkes bir köşe kapma derdinde’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtım toplantısında CHP’yi eleştirdi: ‘Herkes bir köşe kapma derdinde’

03.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti eleştirerek “CHP’de herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde. Ne ülkenin hali, ne şehirlerimizin durumu umurlarında değil. Düne kadar ittifak yaptıkları partileri gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtım toplantısında CHP’yi eleştirdi: ‘Herkes bir köşe kapma derdinde’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün TOFAŞ Kapalı Spor Salonu’nda, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı. AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki başarısına dikkat çekerek, 31 Mart seçimlerini işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

HODRİ MEYDAN: Ülkemizin ve şehirlerimizin önüne koyacakları hiçbir vizyonları, programları, projeleri olmayanların sırf AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na kaybettirmek için gösterdikleri çabayı üzüntüyle izliyoruz. Halbuki bizim için siyaset hayırda yarış vesilesidir. Biz rakiplerimizle eser, hizmet ve icraat konusunda yarışmak istiyoruz. Açık konuşmak gerekirse konu eser ve hizmet olduğunda üstümüzde kimseyi tanımayız. AK Parti belediyeciliği, AK Parti eser ve hizmet siyaseti rüştünü ispat etmiş bir müktesebata sahiptir. Her kim bu hususta bizden daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa, hodri meydan buyursun çıksın ortaya.

YIKIM SİYASETİ: Türkiye geçmişte inşa değil, yıkım siyasetiyle hareket edenlerin ağır maliyetini ziyadesiyle ödedi. Artık ülkeyi yeniden aynı yere döndürmenin kimseye, özellikle de şehirlerimize bir faydası yok. Biz Türkiye Yüzyılı’nın peşinde koşarken, kendi yıldızlarını parlatmaktan başka gayesi olmayanlara milletimizin gereken cevabı vereceğine yürekten inanıyoruz. İşte CHP’nin halini görüyorsunuz. Herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde. Ne ülkenin hali, ne şehirlerimizin durumu umurlarında değil. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Kendi arkadaşlarına ve müttefiklerine bu derece hoyratça davrananların, şehirler ve oralarda yaşayanlara şefkat göstermesi mümkün mü?

Haberin Devamı

2028 SEÇİMLERİ: Milletimiz nasıl bizi vesayetle mücadelede yalnız bırakmadıysa, terörle mücadelemizde yalnız bırakmadıysa, darbecilerle mücadelemizde yalnız bırakmadıysa, siyasi ve sosyal kaos peşinde koşanlarla mücadelemizde yalnız bırakmadıysa, ekonomik tetikçilerle mücadelemizde yalnız bırakmadıysa, inşallah Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzde de yalnız bırakmayacaktır. 31 Mart’tan sonraki sandık buluşmamız, 2028 Mayıs’ında olacak. Dolayısıyla önümüzde, ülkemize ve şehirlerimize ilişkin orta ve uzun vadeli programlarımızı hayata geçirebileceğimiz uzunca bir süre var.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK: Şimdi her ne kadar mahalli seçim de olsa 31 Mart’ta istismar edebilecekleri bir sonuç almayı umuyorlar. Ama inşallah, milletimiz tercihini gerçek belediyecilikten yana yaparak, bu hevesleri bir kez daha kursaklarda bırakacak.

Haberin Devamı

AFETLERE DAYANIKLI ŞEHİRLER: Afetlere dayanıklı, dirençli, sağlam yerleşim yerleri kurarak, yeni nesil dijital teknolojilere uygun altyapılar tesis ederek, yerel yönetim modellerini güçlendirerek şehirlerimizi geleceğe hazırlamakta kararlıyız. 

Cumhur İttifakı’nın Bursa adayları

* Bursa Büyükşehir Belediyesi: Alinur Aktaş

* Büyükorhan Belediyesi: Adayı Kamil Turhan

* Gemlik Belediyesi: Refik Yılmaz

* Gürsu Belediye:  Mustafa Işık

* Harmancık Belediye: Yılmaz Ataş

* İnegöl Belediye: Alper Taban

* İznik Belediye: Kağan Mehmet Usta

* Karacabey Belediyesi: Ali Özkan

* Keles Belediyesi: Ali Doğru

* Kestel Belediyesi: Ferhat Erol

* Mudanya Belediyesi: Gökhan Dinçer

* Mustafakemalpaşa Belediyesi: Ahmet Beygirci (MHP adayı)

* Nilüfer Belediyesi: Celil Çolak

* Orhaneli Belediyesi:   Ali Osman Tayır

* Orhangazi Belediyesi: Bekir Aydın

Haberin Devamı

* Osmangazi Belediyesi: Mustafa Dündar

* Yenişehir Belediyesi: Davut Aydın (MHP adayı)

* Yıldırım Belediyesi: Oktay Yılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtım toplantısında CHP’yi eleştirdi: ‘Herkes bir köşe kapma derdinde’

‘Herkesin sesine kulak vereceğiz’

Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldiği programda “8 ay öncesine kadar Türkiye’yi birlikte yönetmekten bahsedenler, bugün birbirlerine demediklerini bırakmıyor. Etrafında pervane oldukları Bay Kemal’e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Ardından kendi aralarında paylaşım kavgasına tutuştular” dedi. Erdoğan, “Muvafık veya muhalif fark etmeksizin siyaset kurumunun ana görevi topluma umut aşılamaktır. Burada oluşacak en küçük bir zafiyetin ağır faturaları olacaktır. Biz, böyle bir tablonun oluşmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kendini muhalif olarak tanımlayan vatandaşlarımızı da kucaklamaya, herkesin sorunlarına çözüm üretmeye, herkesin sesine kulak vermeye devam edecek, millî birlik ve beraberliğimizin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

İsveç Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İsveç’in NATO üyelik süreci, terörle mücadele, Türkiye-İsveç ilişkileri ile bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin NATO’ya üyeliklerinin gerçekleşmesi sonrası İsveç’in, müttefiklik ruhuna uygun biçimde üçlü muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getireceğine inandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin Güvenlik Alanında İşbirliği Mekanizmasını işletmeye başlatması gerektiğini ve İsveç’in terörle mücadelede Türkiye’ye gerekli desteği vermesinin önemli olduğunu söyledi” denildi. -ANKARA Milliyet