Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz görüşme! İşte masadaki konular...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz görüşme! İşte masadaki konular...

27.09.2023 - 13:41 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Beştepe'deki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Peki masada hangi konular vardı? İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu yıl 10'uncu görüşmesini saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdi. 

Haberin Devamı

CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinin detaylarını aktardı;

Görüşme 45 dakika sürdü. Şüphesiz ki önemli başlıkların ele alındığını söyleyebiliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında son olarak 29 Ağustos'ta görüşmüştü ve bu yılın 10'uncu görüşmesi de Beştepe'de gerçekleşmiş oldu.

Tabi yerel seçimlere doğru giderken iki liderin ana gündem maddesinin bu olduğunu söylemek mümkün. Bu noktada da partilerde yürütülen çalışma var. Hem AK Parti'de hem MHP'de yürütülen çalışma var. Bu noktada 7 Ekim'de AK Parti'nin kongresinin sonrasında heyetler bir araya gelecek. Genel başkanlar olarak heyetler belirlediler. Genel başkan yardımcılarından oluşan heyetler belirlendi ve 7 Ekim sonrasında heyetler ilk kez görüşecekler.

Haberin Devamı

İşte masaya yatırılacak yerel seçim çalışmaları... 'Bu noktada da yerel seçimde nasıl iş birliğine gidilecek, hangi illerde ya da ilçelerde iş birlikleri nasıl olacak?' tüm bunlar da detaylandırılmış olacak. Bundan sonraki görüşmede de kuvvetle muhtemel iki lider arasında bu konunun gündeme alınmasını bekliyoruz.

Bunun yanı sıra 1 Ekim'de TBMM yeni yasama dönemine başlıyor. Aslında her yeni yasama dönemi öncesinde de iki liderin bir araya geldiğini söyleyebiliriz. Bunun sebebi de yeni yasama yılında Meclis'e gelecek yeni kanunlar, yapılan çalışmalar noktasında da bir istişare süreci oluyor.

EMEKLİLERE MAAŞ DÜZENLEMESİ

Tabi Meclis'in açılmasıyla birlikte beklenen başlıklardan biri de emeklilere yapılacak zam düzenlemesi. Bu noktada MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis kapanmadan önce çağrısı olmuştu. Yine bu çağrının ardından da aynı zamanda Hazine Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı'nda yürütülen emeklilerin maaşlarıyla ilgili düzenleme çalışması olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalarda ilerleme oldukça Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini biliyoruz. İşte iletilen bu aşamalarda yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından MHP lideri Devlet Bahçeli ile istişare edilerek bu sürecin de ilerlendiğini söylemek mümkün.

Haberin Devamı

DEPREM YASASI

Aslında sadece Meclis'e gelecek emekli düzenlemesi değil bunun yanı sıra gelecek olan yeni kanun teklifleri ki; ilk kanun teklifi olarak bir 'deprem yasası'nın gündeme gelmesi bekleniyor. Bununla ilgili de yine bir istişare sürecinin olduğunu söyleyebiliriz. Şüphesiz, 6 Şubat depreminin ardından Meclis'e gelecek deprem düzenlemesi de oldukça önemli. Bu noktada ilk kanun teklifi olması bekleniyor ve bununla ilgili de yine gündeme gelmiş olma ihtimalini de söylemek mümkün.

DIŞ POLİTİKA

Sadece iç politika ve Meclis'te atılacak adımlar değil, dış politikaya yönelik de İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili bir konu gündemde. Meclis açıldığında yine bu süreç işleyecek. Meclis'te yürütülecek süreç var ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son seyahatinde yaptığı açıklama vardı. İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili sürecin yine Cumhur İttifakı bileşenlerinde ele alınabileceğini ifade etmişti, istişare edileceğini söylemişti. Bugünkü görüşmede de bu önemli başlığın gündeme gelmiş olduğunu söyleyelim.