Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir

07.02.2024 - 14:19 | Son Güncellenme:

AK Parti Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu saldırıyı yapanların en büyük hamisi Genel Başkanı olmak üzere CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden selam gönderdi. Siyasette rotasını kaybetmiş olan CHP, üzülerek görüyoruz ki Türkiye'ye dair hesabı olan tüm odakların oyuncağı haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Dün Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde deprem şehitlerimizi Fatihalarla yad ettik. 1 yılda yapılan çalışmaların icmalini çıkarırken konutların anahtar teslimi törenlerini gerçekleştirdik. Bugün de Harran'da Şanlıurfa'da inşası tamamlanan 1314 konutun kura çekimi ve anahtar teslimi törenine katılacağız. Yıl sonuna kadar deprem bölgesinde 200 bin konutun teslimini tamamlayarak acil ihtiyaçları büyük ölçüde gidermiş olacağız.

ŞANLIURFA'NIN BİZİM KALBİMİZDE AYRI BİR YERİ VAR

Tarih boyunca büyük medeniyetlerin merkezlerinden biri olarak Urfa bölgesinin bizim kalbimizde ayrı bir yeri var. Demokrasi ve kalkınma adımlarının en güzel örneklerini hayata geçirmeye özen gösterdik. Devleti yönetimi tecrübesiyle öne çıkan arkadaşlarımızı şehrimizde görevlendirerek çalışmaların eksiksiz ve süratle yürümesini sağladık.

Haberin Devamı

ŞEHRİN İLERİ GİTMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA GAYRET ETTİK

Aramıza kimseyi sokmamamız, basireti bırakmamamız gerekiyor. Çok mübarek olan bu şehir aynı zamanda içinde pek çok zorlukları barındıran bir yapıya sahip. Biz sizlerin iradesine hürmetten asla taviz vermeden şehrin hep ileri gitmesi için ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettik.

KENDİ GÜNDEMLERİ PEŞİNDE KOŞANLARDAN ASLA OLMADIK

Şanlıurfalıların iradesini istismar edip kendi gündemleri peşinde koşanlardan asla olmadık. Hepimiz beşeriz. Elbette hatalarımız çıkabilir ama ihlasımızı, şehrimize kazandırdıklarımızı kimse inkar edemez. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı da ilçe adaylarımızı da böyle belirledik. Artık hepimize düşen görev, Cumhurbaşkanı ile Bakanları ile teşkilatı ile el ele vererek önce adaylarımızın seçilmesini, ardından da şehrimize en güzel hizmetlerin getirilmesini sağlamaktır. Geçmişte bizimle yol yürüyüp şimdi yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir. Keşke her zaman ideal olanı elde edebilsek. Bu olmuyorsa bize düşen mümkün olanı değerlendirmektir. Hep birlikte işimize bakacağız. Bizi anlayanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz.

MİLLETE HİZMETTE ÜZERİMİZE KİMSEYİ TANIMIYORUZ

Mesele şehrimize eser kazandırmaksa, milletimize hizmet etmekse üzerimize kimseyi tanımıyoruz. Kimsenin bizi kendi kısır tartışmaları içine çekmesine izin vermeyiz. Hedefimiz 31 Mart'ta sandıkları patlatarak Şanlıurfa'yı, büyükşehir ve ilçeleri ile Türkiye Yüzyılı'na hazırlamaktır.

Haberin Devamı

TERÖRİSTAN BU OYUNUN BİR PARÇASI

Türkiye ne zaman önündeki fırsatları değerlendirerek kalkınma, büyüme hızını artırsa hemen kirli senaryolar devreye giriyor. Geçtiğimiz 21 yılda buna defalarca şahit olduk. 2023 hedeflerimizde büyük bir atılımı hayata geçirmiştik. Bunun önü, 2013 Gezi olayları ile başlayıp hala devam ettirilen bir dizi engelle kesilmeye çalışıldı. FETÖ darbe girişimleri parçasıydı. Terör örgütlerinin harekete geçirilmesi bu oyunun bir parçasıydı. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan 'teröristan' bu oyunun bir parçasıydı. Ekonomimizi çökertmek için yürütülen gizli açık operasyonlar bu oyunun bir parçasıydı.

CHP TÜM EMPERYALİST TUZAKLARA PAYANDALIK YAPTI

Haberin Devamı

CHP'nin yöneticileri lafa gelince Cumhuriyetin kurucu fırkası olmaktan dem vururdu. İşlerine geldikçe Cumhuriyetimizin banisini istismar ederler. Kirli ittifaklarını gizlemek için tek ayak üstünde kırk yalan söylerler ama ülkenin düşmanı kim varsa onların ekmeğine yağ sürmekten geri durmazlar. Bu parti ülkemize yönelik bir toplumsal kaos olan Gezi olaylarına sahip çıktı. FETÖ'nün montaj kasetlerini aylarca Meclis kürsüsüne taşıyarak darbe girişimine ortak oldu. Bu parti sınırlarımıza dayanan PKK/YPG terör örgütü mensuplarını yurtsever diye sahiplenerek Cumhuriyetimizi hiçe saydı. Bu parti doğrudan ülkemizi hedef alan tüm emperyalist tuzaklara, küçük siyasi hesaplar uğruna payandalık yaptı.

TERÖRİSTLERİN EN BÜYÜK HAMİSİ CHP

CHP siyasi mihengini kaybetmiş, yörüngeden savrulan bir partiye dönüşmüştür. Türkiye üzerinde hesabı olan herkesin kullanabileceği bir aparat haline gelen CHP'nin durumu, İstanbul'daki son terör saldırısıyla ortaya çıkmıştır. Bu teröristlerin ve onlara emir verenlerin en büyük siyasi hamisi Genel Başkanı başta olmak üzere CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden selam gönderdi. CHP yöneticilerinden bazıları eylemi yapan teröristleri savunmak için Meclis'e verdikleri soru önergeleri bile var. Bu parti uzunca bir süredir PKK'nın siyasi uzantılarıyla yoldaşlık yapıyor. İktidara gelebileceklerini zannediyorlar. Halbuki terör örgütleri de iç ve dış uzantıları da CHP'yi koçbaşı olarak kullanmaktadır. Siyasette rotasını kaybeden CHP, Türkiye'ye dair hesabı olan tüm odakların oyuncağı olmuştur. Asıl suç siyasi kariyerleri uğruna kendini kullandıran CHP yönetimidir.

Haberin Devamı

CHP ADETA BİR İÇ SAVAŞ YAŞIYOR

Dört duvar arasında kendince siyasetçilik oynuyor. CHP'nin girdiği bu yolun ne kendisi ne demokrasimiz için hayırlı olmadığı ortadadır. CHP kendi bünyesinde adeta bir iç savaş yaşıyor. Bizim temennimiz bu sürecin sonunda CHP'nin mevcut halinden kurtularak Türk demokrasisine yakışır bir muhalefet partisine dönüşmesidir. Cumhur İttifakı ülkemiz siyasi birikimine önemli katkılar sağlıyor. Şanlıurfa başta olmak üzere şehirlerimizin tamamında alacağımız neticeyle milletimizi eser ve hizmetleri vermeyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir

İŞTE ŞANLIURFA ADAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından Şanlıurfa ilçe adaylarını tek tek duyurdu.

AKÇAKALE: ABDULHAKİM AYHAN

BİRECİK: MAHMUT MİRKELAM

BOZOVA: SUPHİ AKSOY

CEYLANPINAR: SEYİTHAN ATİLLA

EYYÜBİYE: MEHMET KUŞ

HALFETİ: ŞEREF ALBAYRAK

HALİLİYE: MEHMET CANPOLAT

HARRAN: MAHMUT ÖZYAVUZ

HİLVAN : ASLAN ALİ BAYIK

KARAKÖPRÜ: METİN BAYDİLLİ

SİVEREK: ALİ MURAT BUCAK

SURUÇ: MUSTAFA YÜKSEK

VİRANŞEHİR: SALİH EKİNCİ 

ERDOĞAN'DAN SALON ÖNÜNDE AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı öncesi vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: Şanlıurfa'nın şanlı insanları, sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularımla selamlıyorum. 31 Mart şimdiden Şanlıurfa için hayırlı olsun. Çok açık net şunu söylüyorum, altyapısıyla, üstyapısıyla Şanlıurfa'ya üniversitesiyle, bütün bu hizmetleri hiç ara vermeden devam ettirdik mi? Şanlıurfa Havalimanı yokken şimdi var mı? Bundan sonra da diyoruz ki, inşallah merkezi yönetim olarak yerel yönetimimizle el ele verecek ve Ankara el ele vererek bu yolda yürüyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir

SAKIN OYUNLARA GELMEYELİM

Sakın oyunlara gelmeyelim. Biz oyunları bozarak geldik. Bütün oyunları, bütün hesapları bozmaya var mıyız? İlçe beledilerimizle beraber el ele vereceğiz, emin adımlarla yürüyeceğiz. 21 senedir hep bu hizmetleri verdik, vermeye devam edeceğiz.  Ne zaman Şanlıurfa'ya gelsek bu coşkuyu hep gördük. 

İNŞAATLAR DEVAM EDİYOR

Biraz sonra aday tanıtımını yaptıktan sonra da Harran Üniversitesi'nde de konut dağıtım toplantısını yapacağız. Biz söz verdik mi yaparız. Kahramanmaraş'ta konut dağıtım toplantısını yaptık ve inşaatlar devam ediyor. Burada da bu inşaatlarımız devam edecek. Size güveniyorum, inanıyorum. Siz de bu kardeşinize güvenin, inanın.