Gündem Depremzedeler için yardım topladı

Depremzedeler için yardım topladı

25.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avusturya’daki butiğinde deprem bölgesine yardım daveti düzenleyen Atıl Kutoğlu, geceden elde edilen geliri depremzedelere bağışlayacak. Modacının kreasyonlarının yanı sıra tablolar, Türk halıları ve el yapımı takıların satıldığı gecede alışveriş geç saatlere kadar sürdü

Depremzedeler için yardım topladı

ATILAY KANDEMİR - Alışveriş yaptılar

Haberin Devamı

Avusturya’da yaşayan modacı Atıl Kutoğlu, Viyana’daki butiğinde depremzedelere yardım için davet düzenledi. Başta Prenses Lila von Schwarzenberg olmak üzere, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’in eşi Katharina Nehammer, Viyana’nın eski belediye başkanı Helmut Zilk’in eşi Dagmar Koller, opera sanatçısı Daniel Serafin, Horten Müzesi Direktörü Kontes Agnes Husslein ve T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ile eşi Azize Ceyhun, gecede hazır bulundu. Konuklar, geç saatlere kadar alışveriş yaparak, bağış toplandı.

Depremzedeler için yardım topladı

Ozan Ceyhun, Prenses Lila von Schwarzenberg, Atıl Kutoğlu

Depremzedeler için yardım topladı

Azize-Ozan Ceyhun

Depremzedeler için yardım topladı

Dagmar Koller

Depremzedeler için yardım topladı

Katharina Nehammer, Atıl Kutoğlu

‘Dostluğu pekiştirdik’

T.C. Viyana Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, modacının kreasyonlarının yanı sıra tablolar, Türk halıları ve Güneydoğu Anadolu’dan el yapımı takılar yardım için satışa sunuldu. Deprem afeti görüntülerinin kendisini çok etkilediğini anlatan Kutoğlu, “Birçok arkadaşım yakınını kaybetti. ‘Ne yapabilirim?’ diye düşündüm. Dostlarımı ve müşterilerimi çağırarak, yardım toplamaya karar verdim. Hem onlara Türkiye’yi hatırlattık hem de Avusturya-Türkiye dostluğunu pekiştirmiş olduk” dedi.