Gündem 2020 DGS ek tercih sonuçları açıklandı! Sonuç sorgulama ekranı... Üniversite kayıtları ne zaman?

2020 DGS ek tercih sonuçları açıklandı! Sonuç sorgulama ekranı... Üniversite kayıtları ne zaman?

19.11.2020 - 16:59 | Son Güncellenme:

DGS ek tercihler 11 Kasım'da sona ermişti. Adaylar günlerdir DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna cevap arıyordu. ÖSYM az önce sabırsız bekleyişe son verdi ve sonuçları ilan etti. İşte ÖSYM DGS ek tercih sonuç sorgulama ekranı...

2020 DGS ek tercih sonuçları açıklandı Sonuç sorgulama ekranı... Üniversite kayıtları ne zaman

2 yıllık üniversite eğitimini 4 yıla tamamlamak isteyen binlerce kişi DGS sınavına girdiler. Daha sonra sonuçlar açıklandı ve tercihler yapıldı. Fakat tercihlerde istediğini alamayan adaylar bir kez daha tercihte bulundu. Adaylar günlerdir sonuçları bekliyordu ki, ÖSYM az önce sonuçları ilan etti.

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM, bugün yaptığı duyuruda DGS ek tercih sonuçlarının açıklandığını belitti. Kurumdan '05 - 11 Kasım 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 19 Kasım 2020 tarihinde 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayitadresi üzerinden 21-25 Kasım 2020 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.' diye açıklama geldi.

2020-DGS Ek Yerleştirme Sonuçları

2020-DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler