Gündem Diablo Taksim’e indi

Diablo Taksim’e indi

16.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de de on binlerce hayranı bulunan Diablo serisinin üçüncüsü, ‘Diablo yeryüzüne iniyor’ konseptiyle önceki gece tüm dünyayla aynı anda Taksim Meydanı’nda satışa çıktı. Milliyet o kalabalığın nabzını tuttu...

Diablo Taksim’e indi

Tarihin en arzuyla beklenen oyunu Diablo III, önceki gece yarısı saatler 00.00’ı gösterdiğinde tüm dünyayla aynı anda Taksim Meydanı’nda da satışa sunuldu. Çeşitli dökümanlar, sanat kitabı, janjanlı USB bellek gibi unsurlarla zenginleştirilmiş sınırlı sayıdaki koleksiyoner paketinden edinmek isteyen Diabloseverlerin en ortodoksları 10 saat öncesinden kuyruğa girmişti...

Ben de yerimi aldım
1997 tarihli birincisinden bu yana ‘Diablo fanatiği’ sıfatını gururla taşıyan biri olarak heyecanı paylaşmak için 22.30’da Taksim Meydanı’ndaki yerimi aldım. Hınca hınc dolu meydan, bir an önce oyuna sahip olmak için Anadolu’nun çeşitli kentlerinden gelenler, etkileyici kostümleriyle Diablo’nun kara fantezi dünyası Sanctuary’ye bağlılıklarını ilan edenlerin yanı sıra, ‘Ne dağıtıyorlar?’ diye merak eden ‘gelir geçerler’le bezeliydi.
Kostüm, bilgi yarışması, Zift konseri gibi etkinliklerle Taksim Meydanı, tarihinin ilginç günlerinden birini yaşıyordu.
Diablo III’ü 12 yıldır beklediğini söyleyen banka müfettişi Aytuğ Şengüller (28), oyunu ön siparişle satın almış. Ancak kargonun dört gün sonra kendisine ulaştıracağını bildiğinden bir de Taksim’de şansını deniyor. “Diablo II’yi artık ezberlemiştik” diyen Şengüller, “Oyun ilk çıktığında günde 12 saat oynuyordum. Ama şimdi iş, güç derken günde 1, 2 saat ayırabilirsem iyi” diyor.
Arkadaşı Şengüller’le bir grup kurarak Sanctuary’yi birbirine katmaya hazırlanan sigorta uzmanı Bahadır Özay’sa Diablo dünyasına 1998’de girmiş.
Muhabbet sürerken ithalatçı Aral’dan, Blizzard (Diablo’nun yapımcısı) Ürün Müdürü Murat Acar’la karşılaştık. Müzayadeevi’nde (Auction House) oyuncuların elde ettikleri zırh, silah ve diğer ganimetleri gerçek para karşılığında satabileceğini söyleyen Acar, bu sayede -korsan sunucular peydahlanmadığı sürece Diablo III’ün korsanların eline düşmeyeceğini müjdeledi!
Kalabalık içinde yolculuğumuzu sürdürdükçe karşımıza çıkan kahramanlardan Ceyda Doğan (27), ‘lier 2’ kostümüyle oyun karakterlerinden ‘Demon Hunter’ (İblis Avcısı) kılığına bürünmüş.

‘Barbarla konuşun’
Oyun tasarımcısı Balkan Çilingir’se (32) Diablo fanatiği değil; kostüm yarışmasına katılmak için gelmiş. Ama kostümünün bir Diablo karakteriyle uzaktan yakından ilgisi yok. O da farkında, “Benimle değil, barbarlarla konuşun” diyor.
İnşaat mühendisliği öğrencisi Destan Sağıroğlu (20), daha önce hiç Diablo oynamamış. ‘Female Monk’ (Dişi Keşiş) kostümüyle yarışmada birincilik ödülüne ortak olan Sağıroğlu için Sanctuary’de bir katliam artık kaçınılmaz.
Barbarian kostümüyle yarışmayı kazanan Kemal Çiftçioğlu, bazılarınıza tanıdık gelebilir. 25 yaşındaki yönetmen/görsel efekt sanatçısı Çiftçioğlu, bağımsız kısa metrajlı bilim kurgusu ‘Eski Dünyanın Orduları’yla geçen yıl adından söz ettirmişti. Zırhını arkadaşı Almila Nilüfer Taşkın’la birlikte halka halka örüp hazırlayan Çiftçioğlu, Diablo gibi oyunların kendisine ilham verdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Diablo Taksim’e indi

Kemal Çiftçioğlu ‘Barbarian’ kostümüyle yarışmayı kazandı.