Gündem ‘Dijital göçebe’yim dünyayı dolaşırım’

‘Dijital göçebe’yim dünyayı dolaşırım’

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazi üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü 2015’te bitirerek, mezun olan Furkan Kumkaya, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girdi ve kazandı. Sakarya’da devlet memuru olmak yerine farklı kültürleri ve coğrafyaları tanımak isteği ağır basan Kumkaya, 2018’de Türkiye’yi dolaşmaya başladı. Çoğunlukla otostop çekerek ve yalnız başına 81 şehri gezen Kumkaya, tüm anılarını sosyal medya hesabından paylaştı. İki yıl süren seyahati boyunca 4000’den fazla otostop çeken Kumkaya’nın yaşadıkları Türkiye’nin turizmine de katkı sağladı. Yaşadıklarını “Yollardan Bana Kalan” adlı kitabında toplayan Kumkaya. 10 ay önce dünya seyahatine başlamak üzere Güney Amerika kıtasına gitti.

‘Dijital göçebe’yim dünyayı dolaşırım’

Milliyet’e konuşan 30 yaşındaki Kumkaya, dünya seyahatine Güney Amerika’dan başlamasına çocukken okuduğu Jules Verne’in “Dünyanın Ucundaki Fener” kitabı olduğunu söyledi. Tüm dünyayı ve kültürleri merak ettiğini söyleyen Kumkaya, “Jules Verne ve Eduardo Galeano ile Che Guevara’nın seyahati ilham kaynağım oldu. 9 yaşında okul kitaplığından rastgele verilmiş bir kitaptı. Okuduktan sonra oraya gitme isteği uyandı içimde. Doğum günüm yaklaşıyordu ve bir gün doğum günümü bu fenerin olduğu yerde kutlayacağım dedim. Ushuaia’ya gelerek 20 yıl sonra bu hayalimi gerçekleştirdim çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Sonsuz kültür çeşitliliği

9 ayda Brezilya, Paraguay, Arjantin, Şili ve Bolivya’yı gezdiğini söyleyen Kumkaya, “Güney Amerika tarihine dair bilgilerimiz İnka, Maya ve Aztek halkıyla sınırlı. Geldiğimde kültürün çeşitliliğinin sonsuz olduğunu anladım. Dünya turu projemin ilk ayağı Güney Amerika ve Orta Amerika. Süresi yok. Sonraki planım Asya kıtası ardından Afrika olacak. Tüm kıtalardaki gezilerimden sonra kitaplar yazacağım” dedi.

‘Dijital bir göçebeyim’

Kendini “Dijital göçebe” olarak nitelendiren Furkan Kumkaya şu tavsiyelerde bulunuyor: “Ben dijital göçebe bir gezginim. Dijital işler yaparak para kazanıp dünyayı geziyor, her gezimden içerikler üretiyorum. Mutlu olduğunuz yaşamı arayın, hazır olduğunuzda yolunuzu seçip yaşayın.”

Haberin Devamı

Tek başına dolaşmanın güzelliklerini anlatan Furkan Kumkaya, “Tek başına seyahat etmek sizi kendinize yaklaştırır ve seçimlerinizde özgürleştirip organik bir hikâyeniz olmasını sağlar” dedi.

YARIN: BAŞKA TÜRLÜ YAŞAM/TEKNEYLE DÜNYA TURU