Gündem Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanında Sungur Tekin ölüyor mu? - İzle

Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanında Sungur Tekin ölüyor mu? - İzle

30.05.2016 - 14:46 | Son Güncellenme:

Diriliş Ertuğrul yeni bölümü için heyecan dorukta. Merakla beklenen Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanı izleyiciyi heyecanlandırdı. Geçtiğimiz hafta ekrana gelen dizinin son bölümü finalinde Sungur Tekin vurulmuştu. Noyan ise ölüm ile burun buruna gelmişti. Peki Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölümünde neler olacak? Ayrıntıları haberimizden takip edebilirsiniz...

Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanında Sungur Tekin ölüyor mu - İzle

Çarşamba akşamlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'da heyecan dorukta. Merakla beklenen Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Sungur Tekin, ağır bir yara alarak herkesi şoke edecek. İşte Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı ve özeti...

Haberin Devamı

Diriliş: Ertuğrul, yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan,Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, Osman Soykut, Uğur Güneş, Hülya Darcan, Evrim Solmaz ve Mehmet Çevik'in paylaştıkları televizyon dizisidir. İlk bölümü 10 Aralık 2014 tarihinde TRT 1 ekranlarında yayınlandı. İlk bölümün yayınlanmasının ardından yayınlandığı günün AB grubu reyting sıralamasında 1. sırada yer aldı. Ayrıca dizi 2015 yılının en iyi dizisi ödülünü aldı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş “Ertuğrul”un 60.Bölümünde Ertuğrul, Noyan’ı yakalayarak bir kez daha Saadettin Köpek’in oyununu bozmuştur. Ertuğrul, Noyan’ı öldürmediği gibi, Turgut’un öldürmesine de izin vermez. Bu karara öfkelenen Turgut, hem Ertuğrul’un yanından hem de obadan ayrılmıştır. Ertuğrul ise Noyan’ı öldürmeyerek, Saadetin Köpek’le olan işbirliğini ortaya çıkarmak niyetindedir. Diğer yandan Noyan ve Boğaç’ın Ertuğrul’un eline geçtiğini öğrenen Saadetin Köpek, telaşlanır. Noyan ve Boğaç’ın konuşması, bütün yaptıklarının ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Haberin Devamı

Obada ise Tuğtekin ve Gökçe’nin yası devam etmektedir. Dodurgalılar Tuğtekin Bey’in yerine gelecek aday için çalışmalara başlamıştır. Artuk ve Akça Bey’in aday olduğu seçim bir hayli sert geçmiştir. Akça Bey Saadetin Köpek’in yardımlarıyla da Dodurgalılar’ın yeni beyi olmuştur. Ertuğrul, Sultan’a gitmeden önce Halime’yi almak için obaya gider. Sungur ise Gündoğdu’nun yardımıyla Yiğit’in peşine düşmüştür. Yiğit’in yerini bulan Sungur Tekin’le, alplar arasında arbede yaşanır. Bu sırada obadan geri dönen Ertuğrul, Noyan’ı öldürür. Sungur Tekin’in şehzadeyi öldürmesine engel olmak için araya girer. Ancak yaşanan arbedede Sungur Tekin, ağır bir yara almıştır.

Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanında Sungur Tekin ölüyor mu - İzle


TRT1 ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Diriliş Ertuğrulda bu hafta; Sungur Tekin’in durumu ne olacaktır? Sungur Tekin yaşayabilecek midir? Ertuğrul, neyle suçlanır? Gündoğdu’nun restine karşı Ertuğrul, hangi hamleyi yapar? Kayılar’ın yeni beyi kim olacak? Kardeşler arasında yaşanan gerilimime Hayme’nin tepkisi ne olacaktır? Ertuğrul’un aldığı büyük karar nedir? Bütün bu soruların cevabı Diriliş 60. Bölümde.

Haberin Devamı

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ BÖLÜM FRAGMANI

Diriliş "Ertuğrul" Dizisi Nasıl Hazırlandı?

Diriliş "Ertuğrul" dizisinin hazırlık süreci Şubat 2014’te başladı. 5 ayda hikaye ve çizimler bitti. Moğolistan'lı Gambat’a 3 ay boyunca çizimler yaptırıldı. Ekipler çalışmaya Mayıs ayında başladı. Diriliş Ertuğrul için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasına 2 plato kuruldu. Kayı Obası Riva’da yeniden canlandı. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kurulmuştur. Diriliş "Ertuğrul" set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer almaktadır. Beykoz Kundura Fabrikasında 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekanı, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, Tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.Diriliş "Ertuğrul" için 1000’e yakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler tek tek elle yapıldı.Diriliş "Ertuğrul" 60 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalıştı ve hala çalışmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kumaş kullanıldı.Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları hem atları eğitti. Dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. İlk bölümün çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü.