Gündem Divan Oteli önünde ikinci müdahale

Divan Oteli önünde ikinci müdahale

16.06.2013 - 13:54 | Son Güncellenme:

Şişli Divan Kavşağı'ndaki Divan Otel önünde dün akşamdan beri bekleyen gruba polis müdahale etti. Gaz bombası ve tazyikli suyu sıklıkla kullanan polis son günlerdeki olaylarda protestocuları boyalı mermi atan silahlarla da hedef aldığı dikkati çekiyor.

Divan Oteli önünde ikinci müdahale

Polis grubu önce 'Dağılın' diye uyardı. Grup dağılmayınca önce biber gazı sonrada basınçlı suyla müdahale edildi. Otelin personel kapısına kaçan gruba polis burada da basınçlı su ve gaz bombası attı. Bir kişi sıkılan gazdan etkilenirken grup ara sokaklara kaçtı. Polisin bekleyişi devam ediyor. Gaz bombası ve tazyikli suyu sıklıkla kullanan polis son günlerdeki olaylarda protestocuları boyalı mermi atan silahlarla da hedef aldığı dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Ramada'daki doktorlara gözaltı! Dün akşamdan itibaren yaralılara müdahale eden doktorlar polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı ,Şişli'de göstericilerle polis arasında Osmanbey metro durağı çevresinde çatışma yaşandı. Göstericiler polisin kullandığı biber gazından kaçarken ara sokaklara dağıldı. Bu sırada bir grup çevikkuvvet polisi Osmanbey Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Ramada Otel'in revir olarak ayrılan bölümüne girerek göstericileri dışarı çıkarmak istedi. Ancak otel yetkilileri polisin içeri girmesine itiraz edince polis memurları otele izinsiz olarak girebileceklerini söyledi. Bunun üzerine otelde ve revir olarak kullanılan bölümde bulunan göstericiler dışarı çıkmaya başladı. Bu arada revirde çalışan bir kısmı Tıp öğrencisi ve sağlık uzmanı olan şahısların polis tarafından ellere arkadan plastik kelepçelenerek çevikkuvvet otobüslerine konulduğu görüldü. Öte yandan Osmanbey'in ara sokaklarında vatandaşlar olayları tencere tava çalarak protesto etti.

Haberin Devamı

CEVAHİR ALIŞVERİŞ MERKEZİNE MÜDAHALE

Mecidiyeköy Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak yürüyüşe geçmek isteyince polis müdahale etti. Hazır bekletilen jandarmaya ait TOMA'dan da gösterici gruba tazyikli su sıkıldı. Polis ise arkasından biber gazı sıkarak müdahale etti. Toplanan kalabalık ara sokaklara kaçarken, bir grup gösterici ise Cehavir Alışveriş Merkezi’ne girdi. Yaklaşık 10 kişilik Çevik Kuvvet polisi alışveriş markezine girince, kalabalık duruma protesto etti. Bunun üzerine polis ekipleri alışveriş merkezinden ayrıldı ve önünde beklemeye başladı. AVM’nin içindeki çok sayıda vatandaş ise sloganlar atarak polise tepki gösterdi. Alışveriş Merkezi’nin güvenlik görevlileri ise, paniğe kapılan vatandaşlara ücretsiz su dağıttı. Polisin Mecidiyeköy’deki bekleyişi sürüyor.