Gündem Doğan Abi’yi andık

Doğan Abi’yi andık

10.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazetemizin eski Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Doğan Heper’i vefatının dördüncü yıl dönümünde mezarı başında andık.

Doğan Abi’yi andık

GÖKHAN KAM İstanbul - Türk basının duayen kalemlerinden merhum Doğan Heper için dün Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine Heper’in eşi İffet Ferda Heper, kızları Demet ve Başak Heper, torunları Derin ve Efe Kızıldemir ile Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, gazetemizin kurucu Genel Yayın Müdürü merhum Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, yazarımız Tunca Bengin, Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş ile Heper’in gazeteci dostları katıldı.

Haberin Devamı

Milliyet’e 53 yılını verdi

Törende okunan duanın ardından konuşan Heper’in eşi İffet Ferda Heper, “Aslında kaybediyoruz, gönlümüzde yaşıyor. Özlemi artıyor. Nur içinde yatsın. Allah rahmet etsin. Sevgiyle anıyoruz onu. Sevenlerinin gelip mezarı başında onu anması çok güzel bir şey” dedi.

“Memuriyette iki emekliliğe denk geliyor” dediği 53 yılını Milliyet’te geçiren duayen kalem Doğan Heper, 9 Haziran 2017’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. İstanbul’da 1937 yılında dünyaya gelen Doğan Heper, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi.

1964’te Abdi İpekçi’nin isteği ile Milliyet gazetesi kadrosuna girdi. Milliyet’te Abdi İpekçi’den sonra en uzun süre genel yayın yönetmenliği görevinde bulunan Heper, muhabirlikten sayfa sekreterliğine, yazı işleri müdürlüğünden icra kurulu başkanlığına çok sayıda görev üstlendi. Heper meslek yaşamının son döneminde de yazar olarak bilgi, görüş ve gözlemlerini paylaşıyordu.

Yazarlar