Gündem Doğuma en yakın olan 37. hafta gebelikte neler yaşanır?

Doğuma en yakın olan 37. hafta gebelikte neler yaşanır?

24.04.2018 - 09:06 | Son Güncellenme:

37. haftada bebeğin doğumuna artık çok az zaman kalmıştır, sezeryan doğum yapacak olanlar bu haftadan itibaren doğumu gerçekleşecektir. Bu haftada bebeğin kilosu 3 kilo civarındadır, boyu ise yaklaşık 48-49 cm uzunluğundadır.

Doğuma en yakın olan 37. hafta gebelikte neler yaşanır

Bu hafta itibariyle bebek doğuma hazırdır diyebiliriz. Bu dönemde doğum sancıları başlamıştır her an doğum gerçekleşebilir.

37. hafta gebelikte anne

Bu haftada anne artık doğumla karşı karşıyadır, tüm hazırlıkların yapılıp doğum çantasının hemen yanı başında olması gerekmektedir. Anne adaylarının heyecanları bir kat daha artmaktadır.

Anne adaylarında sık sık kasılmalar görülebilir, doğumun hazırlıkları başlamıştır. 37. hafta itibariyle bebek ve anne kilo almış durumdadır, vücudun ağırlığından dolayı annenin hareket kabiliyetleri de iyice azalmış durumdadır. Anne adayının ağır işler yapmaması ve uzun süreli işlerle uğraşmaması gerekir. Bol bol dinlenmeli ve doğuma daha sakin ve dinç girilmelidir. Annenin sancılarında artış ve uykusuz saatler varlığını göstermektedir.

37. hafta gebelikte bebek

Bebek artık doğuma hazır olduğundan bebeğin yapacağı tek şey dış dünya ile tanışmasıdır. 37. haftada bebeğin artık anne karnındaki alanı daraldığından dolayı hareket kabiliyeti de azalmış olup doğumu beklemektedir.

Doğum belirtileri

Vajinal akıntılar ve düzenli sancılar yaşanabilir, doğum sancılarının artması doğumun yaklaştığını gösterir. Hamilelik boyunca rahim ağzını tıkayan mukus tıkacı diğer ismiyle nişan, doğum başlamadan önce vajinal akıntıyla nişan dışarı atılır ve doğum süreci başlamış olur. Suyun gelmesinden sonra doğuma kısa bir süre kalmış demektir, sancıların sıklığı ve şiddeti arttıkça doğum anı yaşanmaya başlar. Bebeğinin hareketinin azalması, vajinal kanamalar ve suyun gelmesi gibi durumlara önceden hazırlıklı olup hastaneye gitmeniz sağlıklı ve kolay bir doğum için çok önemlidir.

Anne adayında bu hafta içerisinde de mide problemleri ve bacaklarda kramplar görülebilmektedir, bu soruna çözüm olarak bolca su ve sıvı tüketimi ve kalsiyum ve magnezyum vitaminleri içeren besinler tüketilmelidir. Anne adayının yanında ona refakat edecek yakını veya yardımcı olacak kişi hazır olmalıdır, bu durum doğum sonrasında bebek ve annenin işini daha kolaylaştıracaktır. Doğumun yaklaştığı bu günlerde çok tedbirli olunmalı ve hızlı hareket ederek anne ve bebeğin hayatının söz konusu olduğu bilinmelidir.