Gündem Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesiyle ilgili Bakan Koca'dan açıklama

Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesiyle ilgili Bakan Koca'dan açıklama

06.07.2022 - 17:11 | Son Güncellenme:

Konya'da güvenlik Hacı Mehmet Akçay'ın Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla başından vurarak öldürmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Doktor Ekrem Karakayanın öldürülmesiyle ilgili Bakan Kocadan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, silahlı saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Haberin Devamı

Bakan Koca, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Konya'da Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan evli Hacı Mehmet Akçay, bugün saat 14.30 sıralarında geldiği Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'ya tabancayla peş peşe ateş etti. Akçay, ardından silahın namlusunu kendi başına dayayıp, tetiği çekti.

Karakaya ve Akçay, kanlar içinde yere yığılırken, silah sesleri üzerine hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Poliklinikteki diğer doktorların müdahale ettiği doktor Karakaya ile Akçay, kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Akçay'ın annesi Kezban Akçay’ın, yaklaşık 1 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Akçay'ın doktor Karakaya'yı annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu için öldürdüğü öne sürüldü.

Doktor Ekrem Karakayanın öldürülmesiyle ilgili Bakan Kocadan açıklama

(Hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya)

Doktor Ekrem Karakayanın öldürülmesiyle ilgili Bakan Kocadan açıklama

(Saldırgan Hacı Mehmet Akçay intihar ederek yaşamına son verdi)

Yazarlar