Gündem Dünya standartlarında eğitime odaklandı

Dünya standartlarında eğitime odaklandı

30.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Samsun’da faaliyet gösteren Sevinç Okulları, dünyadaki yenilikleri uygulayarak uluslararası standartlarda eğitim vermeyi hedefliyor.

Dünya standartlarında eğitime odaklandı

Gözlem ve veriye dayalı tanıma-geliştirme-takip sistemi ile öğrenciyi tanıyıp farklılıklarını keşfetmek, bireye uygun program sunmak ve mentor öğretmenin gerçekleştirdiği danışmanlık ve takip sistemiyle öğrencinin sürekli gelişimini sağlamak için okulda Bireysel Gelişim Eğitim Modeli (BİGEM) uygulanıyor.

Haberin Devamı

Okulun kampüslerinde Türk ve yabancı öğretmenlerle öğrencilerine Avrupa Dil Çerçevesi Programı ile 3 yaşından itibaren İngilizce, 5 yaşından itibaren de ikinci yabancı dil ve kodlama dersleri veriliyor.

Kolejin öğrencileri ulusal ve uluslararası sınavlardan da birçok başarıya imza attı. Öğrenciler, 2016-2017’de Cambridge Sınav Sonuçlarına göre İstanbul’da PET Sınavı’nda 1. KET Sınavı’nda 2., Flyers Sınavı’nda 4., Movers Sınavı’nda 5., Starters Sınavı’nda 4. oldu.

Kolejin 209 öğrencisi de 2017 TEOG’da tüm soruları doğru yanıtladı: Genel başarı oranı yüzde 94 oldu. 2017 ÖSYS’de ise öğrencilerinin yüzde 100’ü üniversitelere yerleşti. Öğrencilerin yetenek ve ilgilerini erken yaşta fark etmeleri ve baskın oldukları alanlarda gelişmelerini sağlamak amacıyla Yetenek Haritası çıkaran kolej, bu yöntemle çoklu zekâ kuramına göre öğrencinin baskın olduğu yetenek ve ilgili alanlarını belirliyor.

Haberin Devamı

Sanat, spor, bilim, teknoloji, Maker, Lego Robotik, sosyal sorumluluk, girişimcilik, liderlik, inovasyon, felsefe gibi içeriğinde birçok alanda seçenek sunan ve anaokulu ile ilkokul öğrencilerine yönelik olan Yetenek ve İlgi Akademisi dersleri, öğrencinin yetenek ve ilgisi doğrultusunda gelişimini sağlıyor.