Gündem E-bordro hizmeti sayesinde maaş dökümü almak mümkün!

E-bordro hizmeti sayesinde maaş dökümü almak mümkün!

21.10.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

İnternette e-bordro uygulamasıyla güncel maaş bordrosu bilgisi öğrenilebiliyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasından kolaylıkla güncel veya geçmiş dönem maaş bordrosu görüntülenebiliyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması e-Devlet portalı üzerinden kamu personellerince kullanılabiliyor.

E-bordro hizmeti sayesinde maaş dökümü almak mümkün

Türkiye’de dijital hizmet altyapısı kamu alanında da etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen teknoloji sayesinde son derece pratik bir şekilde bulunulan her yerden internet ortamına erişim sağlanabiliyor olması internetin, insanlar tarafından bireysel yaşamda etkin ve yoğun biçimde kullanılmasına yol açıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan kamu hizmet uygulamaları da internetin sağlamakta olduğu kolaylıklardan, vatandaşın kamu işlemlerinde de yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan online e-bordro uygulaması kamu personellerinin maaş bordrosu bilgilerini internetten de görüntüleyebilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen modern mobil teknoloji yardımı ile bulunduğu her yerden kolaylıkla internet ortamına erişim sağlayabilme şansını yakalayan kamu personelleri, Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından kendisinin hizmetine sunulan e-bordro uygulamasını kullanarak, güncel maaş bordrosu bilgisini internet ortamından görüntüleyebilme şansını yakalıyor. Özellikle de kamu personellerinin pek çok resmi işleminde gereklilik arz eden önemli bir resmi evrak olan maaş bordrosu, yasal olarak kendisine çalıştığı kurumu tarafından verilmesi gerekiyor. Bu sayede kamu personelleri maaş bordrosu üzerinden o ay için almış olduğu memur maaşının üzerinde yer alan tüm kesintileri, net ve brüt maaş oranı gibi diğer tüm ayrıntılı bilgileri döküm halinde görebilme şansını yakalıyor.

Kamu çalışanlarının memur maaşları için düzenlenen maaş bordroları içerisinde de aldıkları net maaş tutarı, brüt maaş tutarı, kesintiler, ikramiyeler ve sigorta prim ödemeleri gibi tüm ayrıntılar yer alıyor. Bu sayede çalışanların aldıkları maaşların ayrıntılı dökümü hakkında bilgi sahibi olabilmesi sağlanıyor. Maliye Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-bordro uygulaması ile vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde maaş bordrolarının ayrıntılı dökümlerini internet ortamı üzerinden öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Türkiye’de kamu kurumlarında görev alarak, her ay başında memur maaşı alan kamu personellerine yasal olarak verilmesi zorunlu maaş bordrosunu sanal ortam üzerine e-bordro uygulaması ile birlikte taşıyan Maliye Bakanlığı, kamu personellerinin internet hız ve kolaylıklarında maaş bordroların ayrıntılı dökümlerini inceleyebilme şansına sahip olmasını sağlıyor

Maaş bordrosu gibi evrakın bu şekilde önemli bir rolü bulunuyor olması dolayısı ile de kamu personelleri tarafından elektronik ortam üzerinde yer alan online maaş bordrosu e-bordro ekranı son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Maliye Bakanlığı’nın en yeni dijital hizmet uygulamasını elektronik ortam üzerinde e-Devlet sistemi aracılığı ile kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın internet üzerinde hizmete açmış olduğu e-bordro uygulaması özellikle de kamu personellerinin ayrıntılı bilgilerini tüm detayları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı olduğundan tüm kam personelleri tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Güncel aya ait olan maaş bordrosunun görüntülenebilmekte olduğu Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden bir önceki aya ait veya çok daha öncesinden bir aya ait olan maaş bordrosunu kolaylıkla görüntüleyebilme fırsatını yakalıyor.