Gündem E-Bordro sisteminden maaş dökümü nasıl alınır?

E-Bordro sisteminden maaş dökümü nasıl alınır?

06.09.2016 - 10:31 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı e-bordro hizmeti kamu çalışanlarınca kullanılabiliyor. E-Bordro hizmetini kullanmak isteyen kamu çalışanları e-Devlet sistemini kullanabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasından ağustos ayı maaş bordrosu da kamu çalışanlarınca görüntülenebiliyor.

E-Bordro sisteminden maaş dökümü nasıl alınır

Türkiye’de internet altyapısı, modern yüzyılın gelişen teknolojisi ile birlikte artık yaşamın her alanında insanlar tarafından yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de modern yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte insanların nerede olursa olsun internet dünyasına kolay bir şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi, her konuda genellikle internete başvurmasına yol açıyor. Türkiye’de her geçen gün daha geniş alanlara ve kitlelere ulaşmaya başlayan internet altyapısını kamu hizmetlerinde daha çağdaş ve daha modern bir standardın yakalanabilmesi amacı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından da kullanılmaya başlanması internette önemli bir kamu hizmet ağının oluşturulabilmesine imkan veriyor. Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması da bu hizmet anlayışı çerçevesinde hizmete açılan kamu hizmet uygulamalarından birisi olarak faaliyet gösteriyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinin çağa uyum sağlayarak sanal ortama taşınması anlayışını içeren modernizasyon çalışmalarındaki öncü kamu kurum ve kuruluşlarından birisi olan Maliye Bakanlığı, internet üzerinde e-bordro uygulaması ile vatandaşlara çok önemli bir hizmet kolaylığı sunuyor. Özellikle de Türkiye’de tüm çalışanlara, iş verenleri tarafından verilmesi yasal zorunluluk olan maaş bordrosunun artık sanal ortam üzerinden görüntülenebilmesine olanak veren Maliye Bakanlığı’nın bu hizmet uygulaması vatandaşlar tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. Her ay alınan maaşın işlem bilgilerinin yer aldığı resmi bir evrak olması dolayısı ile hem özel sektörde çalışan vatandaşlara hem de kamu alanında çalışan vatandaşlara her ay nizami olarak verilmektedir.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması ise vatandaşların her ay almakta oldukları maaş bordrolarını sanal ortam üzerinden de kolaylıkla görüntüleyebilmelerine yardımcı oluyor. Ancak günümüz Türkiye’sinde özel sektör alanında çalışan vatandaşların kullanamadığı ve sadece kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan personellerin her ay almakta oldukları memur maaşlarına ilişkin olarak düzenlenen maaş bordrolarını görüntüleyebildikleri e-bordro uygulaması tüm kamu çalışanları tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

Kamu personelleri modern mobil akıllı cihaz teknolojileri aracılığı ile nerede olursa olsun kolaylıkla erişim sağlayabildiği internet ortamı üzerinde maaş bordrolarını Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinden görebilme şansına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinde hem güncel aya ait olan maaş bordrosu görüntülenebiliyor hem de geçmiş aylara ait olan maaş bordroları görüntülenebiliyor. Kamu çalışanlarına bu denli önemli bir kolaylık ve avantaj sunan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinde yıl ve ay seçimi ile istenen döneme ait olan maaş bordrosunu görüntüleyebilmek mümkün oluyor. Kamu çalışanlarının maaş bordrolarında maaş net miktarı, maaş brüt miktarı, kesintiler, sigorta ödemeleri, ikramiyeler ve primler gibi tüm maaş işlem bilgileri ayrıntılı olara verilmektedir.