Gündem E-bordro uygulaması ile devlet memurları maaş dökümüne ulaşabiliyor!

E-bordro uygulaması ile devlet memurları maaş dökümüne ulaşabiliyor!

03.11.2016 - 09:29 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması kamu çalışanların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kamu görevlileri en güncel ayın ve geçmiş ayların maaş bordrosunu e-bordro uygulamasından görebiliyor. Maliye Bakanlığının e-bordro uygulaması gün içerisinde her saatte kullanılabiliyor.

E-bordro uygulaması ile devlet memurları maaş dökümüne ulaşabiliyor

Modern yüzyıl Türkiye’sinde artık teknoloji çok ciddi bir pazara sahip hale geldi. Dünya genelinde oldukça popüler bir hale gelen mobil akıllı cihaz teknolojileri de Türkiye’de oldukça önemli bir furya yaratıyor. Günlük yaşamın merkezinde yoğun şekilde kullanılmakta olan mobil akıllı cihazların insanların, internet erişimi konusunda da bulunduğu her yerden bağlanabilme gibi bir özgürlüğe sahip olabilmesini sağlıyor. Bu durumda günümüz Türkiye’sinde internet kullanım oranlarının her geçen gün yüksek oranda artış göstermesine neden oluyor ki bu yüzden de internet hizmetlerinde de ciddi bir çeşitlilik yaşamıyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de internet kullanımı sayesinde insanların internet hizmetlerinden faydalanarak daha kolay, daha hızlı ve daha kaliteli standartlar çerçevesinde gün içerisinde yapacağı işlemleri gerçekleştirebilmeleri mümkün oluyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde bireysel ve kurumsal alanda son derece aktif şekilde kullanılmakta olan internet, son yıllarda kamu kurumları tarafından da kullanılmaya başlandı. Türkiye’de internet altyapısını aktif şekilde kullanan kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan Maliye Bakanlığı’nın internette e-bordro isimli uygulaması yoğun ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen yeni nesil teknolojik standartları ile insanların yaşamları içerisinde kendisine etkin bir şekilde yer edinen mobil akıllı cihazların internet hizmetlerine nerede olunursa olunsun erişim sağlanabilmesine imkan vermesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet ortamında hizmete açılan dijital kamu hizmetleri de yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de Maliye Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro isimli uygulama ile birlikte vatandaşların sadece dakikalar içerisinde en güncel maaş bordrolarını dahi sanal ortam üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde görüntüleyebilme şansına sahip olabilmeleri oldukça yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro isimli uygulama üzerinde vatandaşlar, her ay yasal olarak almış olduğu maaşa ilişkin olarak düzenlenen maaş bordrosunu internet kolaylığında görebilme imkanına sahip olabiliyor. Türkiye’de özel sektör çalışanları için ve kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personelleri için yasal olarak düzenlenmesi zorunlu olan maaş bordrosu, çalışanların her ay aldıkları maaşının gördüğü tüm işlemlere ilişkin olarak ayrıntılı bir bilgilendirme dökümü evrakıdır. Bu yüzden günümüzde vatandaşın bankacılık başta olmak üzere pek çok işleminde gereksinim duyabildikleri maaş bordrosunu internet kolaylığında görebilmelerini sağlamak amacı ile Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından e-bordro uygulaması sunuluyor.

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması sadece kamu çalışanları tarafından kullanılabiliyor. Bu yüzden özel sektör alanında çalışan vatandaşların maaş bordrolarını internet ortamından görebilme şansları bulunmuyor. Türkiye’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu çalışanları tarafından kullanılabilen Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden en güncel ayın dahi maaş bordrosu görülebiliyor. Ayrıca kamu görevlileri, internet üzerinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinden sadece güncel aya ait olan maaş bordrosunu değil aynı zamanda da geçmiş aylara ait olan maaş bordrosunu da görebilme şansına sahip olabiliyor.