Gündem E-Devlet şifresi ile E-Devlet sistemine giriş !

E-Devlet şifresi ile E-Devlet sistemine giriş !

12.12.2016 - 09:18 | Son Güncellenme:

Online işlem merkezi olan E-Devlet her geçen gün içerisinde pek çok uygulamayı hizmete sunmaktadır. E-Devlet sorgulaması yaparak bizler en zor işlemlerimizi bile çok daha kolay şekillerde gerçekleştirebiliriz. E-Devlet sistemine giriş ve detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

E-Devlet şifresi ile E-Devlet sistemine giriş

Günümüzde gerçekleştirilen pek çok hizmet vardır. Bu hizmetlerin her birinin yapılmasında vatandaşların ilgili olan kurumlara müracaat etmesi gerekir. Örneğin devlet kurumlarında olan binlerce işlemlerimizi bizler zamanı geldiğinde bunu yapmamız gerekir. Fakat bunu yapabilmek için sürekli olarak devlet kurumlarının ilgili binasında gitmek zor gelebilir. Dolayısıyla da bizler bazı pratik işlemleri kullanarak kurumsal işlemlerimizi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliriz. Sizlerin de bildiği üzere yapılan bu tür çalışmaların her biri bizlerin kolay şekilde yapabilmesini sağlar. Vatandaşların zorlanacak olduğu ya da yaparken güçlük çektiği bazı işlemler şuanda çok daha pratik şekillerde yapılmaya başlanmıştır.

Haberin Devamı


E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!


E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Vatandaşlar olarak bizler işlemlerimizi gerçekleştirmek için kurumlara müracaat ettiğimizde bazı zorluklarla karşılaşırız. Karşılaştığımız bu zorlukların son bulması için de bizler bazı özel geliştirilmiş sistemleri aktif bir şekilde kullanabiliriz. İnternet ve de teknolojik gelişmelerin yaşanmasından sonra artık bu tür konularda daha kolay yardım alabiliriz. Devlet kurumlarına gitmeye gerek kalamdan artık bizler oldukça kısa bir sürede bu tür işlemlerimizi yapmaya başlamışızdır. E-Devlet adında geliştirilen bir sistem 2008 yılından bu yana vatandaşlara hizmet verir. Devletimizin hazırlamış olduğu bu sistem içerisinde her geçen gün bir başka kurum yer almaktadır. Dolayısıyla da vatandaşların her biri bu sistemi aktif bir şekilde kullanmaya başlamıştır.

Haberin Devamı


Yapılan geniş çaplı araştırmalara göre de vatandaşların büyük bir çoğunluğu hızlı bir şekilde bu çalışmalardan yararlanabilir. Bizler de hızlı bir şekilde bu çalışmaları kullanabilmek için bu sistemden yardım alabiliriz. Akıllı telefon kullanıcıları için operatörler internet ve data paketi düzenlemeleri yaparak akıllı telefon kullanıcılarının her yerden internete bağlanmasını sağlamışlardır. Dolayısıyla her yerden internete bağlanarak bizler bu e-Devlet sayfasına da giriş yapabiliriz. E-Devlet hizmetlerinden bu şekilde kolayca yararlanabiliriz. Dilediğimiz zaman bu yapmamız gereken işlemleri bizler kısa sürede gerçekleştirebiliriz. Vatandaşlar olarak bizler kısa sürede erişim sağlayacak olduğumuz bu e-Devlet sistemine giriş için faklı yollar deneyebiliriz. E-Devlet sistemi üzerinde bulunan giriş seçenekleri şifre ile giriş, mobil imza ile giriş ve de elektronik imza ile giriştir. Bunların içerisinde en kullanışlı olanı ise sizlerin de bildiği üzere e-Devlet şifresi ile giriştir. Nüfus cüzdanı ile yapılan bu işlem için PTT şubesi işlem ücreti olarak 2 TL gibi bir ücret talep etmektedir. Bu işlemin ardından T.C. kimlik numaranız ve almış olduğunuz şifre ile e Devlet platformuna giriş yapabilirsiniz.Artık bizler ne zaman istersek e-Devlete giriş yapabiliriz. İçerisinde yer alan hizmetler kısmından hangi işlemi gerçekleştirmek istersek kolay bir şekilde o işlemin başlığını bularak istediğimiz sayfaya kısa yoldan ulaşabiliriz.