Gündem E-Okul ile TEOG Sonuçları ve Lise Kayıt İşlemleri sayfası!

E-Okul ile TEOG Sonuçları ve Lise Kayıt İşlemleri sayfası!

17.08.2015 - 23:29 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile TEOG lise kayıtlarına ve nakil işlemlerine kolayca ulaşabilirsiniz. TEOG nakil işlemlerini ve lise kayıtlarını, E-Okul hakkında tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

E-Okul ile TEOG Sonuçları ve Lise Kayıt İşlemleri sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul hizmetleri, Türk eğitim sisteminde devrim niteliğinde yenilikler getiriyor ve eğitim standartlarının dünya kalitesindeki standartlara en hızlı biçimde ulaştırılabilmesini sağlıyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte vatandaşın, çocuklarının okuldaki güncel durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi alabilmeleri son derece pratik bir hale geliyor. Yaşamın her alanında internete erişim imkanı sunan modern mobil teknolojiler sayesinde bulunulan her yerde internete erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabilen vatandaş, internet üzerinde pek çok kamu hizmetinde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetlerinde de online işlem kolaylıklardan yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

14 Ağustos tarihinde TEOG Yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte herhangi bir liseye yerleşen ya da yerleşemeyen öğrenciler ve velileri nakil işlemlerinin nasıl yapıldığını ve TEOG Lise Ek Tercihlerinin nasıl yapılacağını merak etmektedir. Nakil işlemi ve tercih yapacak olan öğrenciler TEOG Lise Boş Kontenjanlarını, TEOG Anadolu Lisesi Boş kontenjanlarını, TEOG Fen Lisesi Boş Kontenjan ve taban puanlarını,TEOG Meslek Lisesi Boş Kontenjan ve Taban Puanlarını, TEOG İmam Hatip Liseleri Taban Puan ve boş kontenjanlarını takip ediyorlar. TEOG Nakil İşlemleri, lise boş kontenjanları ve taban puanları ile ilgili bilgileri Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesi E-okul üzerinden e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

2007 yılının ocak ayında hizmete giren Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile birlikte artık internet üzerinden çocukların okuldaki güncel durumunu içeren ayrıntılı eğitim bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olunabiliyor. Böylelikle hem kalite standartlarında modern teknolojinin başarılı entegrasyonu sağlanarak, eğitim kalitesi arttırılabiliyor hem de öğrencilerin okuldaki durumlarının daha iyi noktalara getirilebilmesi için velilerin güncel eğitim durumuna ilişkin bilgi sahibi olması ve gerekli olan adımları zamanında atabilmesi sağlanıyor. Veli, öğrenci ve öğretmen arasında oluşan eğitim ilişkilerinin daha sağlam ve daha iyi bir şekilde geliştirilerek, öğrencilerin okulda başarıya ulaşabilmelerinde destek olunması bu şekilde dijital teknoloji yardımı ile sağlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu online eğitim sistemi, son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Velilerin, okulda çocukların en güncel eğitim durumlarına ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler alabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi özellikle de öğrencilerin en yeni eğitim bilgilerine bünyesinde yer veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iyileştirme ve yenileme çalışması gerçekleştirilen E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte çok daha pratik bir kullanıma sahip olan bir ara yüze ve yeni özelliklere sahip olan bir eğitim portalının kullanımı sağlanıyor. Veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri genel E Okul web sayfasında veli bilgilendirme sistemine giriş işlemlerini öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Bu şekilde son derece pratik biçimde sisteme giriş yapan veliler, çocukların not bilgisi, devamsızlık bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, ders programı, dersleri, derslerine giren öğretmenleri, şube ortalaması ve sözlü notları gibi daha pek çok bilgiyi güncel olarak öğrenebiliyor. Ayrıca veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocukların geçmiş yıllara ait olan eğitim bilgilerini de en ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanı bulunuyor. Öğretmen ve okul idarecileri için hizmet vermekte olan E Okul sisteminin idari bölümü E Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden öğrencilerin okuldaki son durumunu içeren güncel bilgilerin girişi gerçekleştiriliyor. Böylelikle veliler, internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde E Okul sisteminin veli bilgilendirme sistemi bölümünden çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin ayrıntılı bilgiler alabiliyor.

Haberin Devamı

Velilerin internet kolaylığında günün her saatinde bu tarz güncel eğitim durumu bilgilerine ulaşabilmesini sağlayan veli bilgilendirme sistemindeki bu verilerin girişi ise öğretmenler tarafından gerçekleştiriliyor. Öğretmen ve idarecilerin sisteme giriş işlemleri için kullandıkları yöntem ise yine e-okul.meb.gov.tr adresindeki bu kez E Okul yönetim bilgi sistemi bölümünden kendilerine MEB tarafından verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile gerçekleştiriliyor. Böylelikle Türkiye’deki eğitim kurumlarında öğrencilerin en güncel durumuna kadar her tür ayrıntılı eğitim bilgisi dijital platformda merkezi bir eğitim sistemi içerisinde bir araya getiriliyor.