Gündem E-okul karne notu hesaplama nasıl yapılır?

E-okul karne notu hesaplama nasıl yapılır?

01.05.2018 - 14:51 | Son Güncellenme:

E-okul sağladığı bilgiler ile birçok velinin kurtarıcısı oluyor. Buradan elde edilen bilgiler ile çocuğun ilerleyişi gözlemlenebiliyor ve tıpkı bir hastalıkta olduğu gibi eksik noktaları erken teşhis ve müdahale ile iyileştirilebiliyor. Peki e-okul ile karne notları nasıl hesaplanır?

E-okul karne notu hesaplama nasıl yapılır

Bu sistemin çıkmasından sonra notların açıklanması ve sisteme girilmesi de kolay bir duruma gelmeye başladı ve herkes bu durumdan yeterince memnundur. Öğretmenler için notlar 1 tık ile ilan edilebiliyorken veliler içinse günün her saati not bilgisine ulaşılabilmesi büyük bir avantaj oldu.

Haberin Devamı

E-okul ile birçok farklı bilgiye ulaşılabilir

E-okul öğrenci hakkında birçok bilgiye ulaşma imkânı sunuyor. Bunlar ise şöyle sıralanabiliyor.

· İlk olarak not bilgisi ile öğrencinin yazılı, sözlü, ödev notları kolaylıkla öğrenilebiliyor.

· Devamsızlık sayesinde öğrencinin okula diye çıkıp başka yerlerde takılması tamamen ortadan kaldırılmış gibi gözüküyor.

· Okunan kitaplar kısmı ile öğrencinin dönem boyu çaba ve gayreti incelenebiliyor.

· Davranış notları ile okulda arkadaş ve öğretmenlere karşı tutumu kolaylıkla öğrenilebiliyor.

Takdir ve teşekkür nasıl alınır?

Dönem sonu ve tatil hızla yaklaşıyor. Bunun sonucunda ise karne telaşı ortaya çıktı. Ayrıca “Belge alabilir miyim? Belge almak için kaç ortalama gerekir?” gibi sorular da öğrenciler tarafından sıklıkla soruluyor. Takdir veya teşekkür almanın kontrolü oldukça basittir. Tek yapılması gereken işlem tüm notlar girildikten sonra dönem sonu notuna bakılmasıdır. Sonrasında takdir, teşekkür belgesi alınıp alınamadığı öğrenilebilir. E-okula giriş yapıldıktan sonra dönem sonu not ortalaması butonuna basılarak ilgili alana ulaşılabilir. Sonrasında ise notlara bakılarak belge tahmini yapılabilir.

Haberin Devamı

Yıl sonu başarı puanına göre belgelere hak kazanılıyor

Bahsedilen başarı notunun belli bir düzeyin üzerine çıkmamış olması belgeye hak kazanamamayı da beraberinde getiriyor. Eğer belge alınmak isteniyorsa mutlaka bu rakamların geçilmesi gerekiyor. Teşekkür almak istenler için sınır 70’de kalıyor. 70 ile 84,99 arasında kalan öğrenciler teşekkür belgesi almaya hak kazanıyor. 85 ve üzeri olanlar ise takdir belgesi alıyor. Bu sayıların altında kalanlar ise herhangi bir belge kazanamıyor. 1 puanın dahi önemli olduğu görülüyor. 84 not ortalamasına sahip öğrencinin takdir alması mümkün olmuyor.