Gündem E Okul VBS girişi nasıl yapılır? E okul Takdir - Teşekkür hesaplama

E Okul VBS girişi nasıl yapılır? E okul Takdir - Teşekkür hesaplama

28.05.2018 - 11:24 | Son Güncellenme:

E-Okul; eğitim, öğretim ve idareyle alakalı işlerin ve işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü ve öğrenciye ait bilgilerin saklandığı sistemdir. Sistemde ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim-öğretim gören öğrencilerin eğitim hayatlarına ait idari ve ders başarılarına ait bilgiler bilgiler bulunur. Sistem veliler, öğrenciler, öğretmenler ve yöneticiler arasında bir iletişim köprüsü kurar.

E Okul VBS girişi nasıl yapılır E okul Takdir - Teşekkür hesaplama

E-Okul sistemi içinde bulunan Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), öğrencinin anne-babası ya da yasal olarak velisi konumunda bulunan kişilerin, öğrenciye ait bilgilere elektronik ortamda erişimine imkan vermek için hazırlanmıştır. VBS sayesinde veliler, öğrencilerin derslerindeki başarısını, başarı puanını, devamsızlık yapıp yapmadığını, not ortalamasını öğrenebilirler.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan e-Okul hizmeti, https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinde yer alır. İnternet tarayıcınızın adres çubuğuna bu adresi yazarak erişeceğiniz giriş sayfasında idarecilerin ve velilerin girişini sağlamak üzere 2 modül olduğunu görürsünüz. Sağ tarafta bulunan modül, öğrenci ve velilerinin sisteme girişi içindir ve öğrencinin kimliğini doğrulaması için doldurulması gereken boş kutucuklar vardır.

Öğrenci TC Kimlik Numarası ve öğrenci okul numarası bu kutucuklara yazılarak sisteme girilir. Bu modül aynı zamanda öğrencilerin de sisteme girerek kayıt, nakil, pansiyon, ders seçimi, yemek gibi idari işlemleri takip edebilmelerini ve gereken işlemleri yapabilmelerini sağlar. Okul kayıtları, öğrencilerin e-Okul sisteminde kayıtlı olan bilgilerine bakılarak yapılır. Ders seçimleri de, derslerin bitiminden haziran ayının son gününe kadar, veli, sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmenin bilgisi dahilinde öğrenci tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Öğrencinin geçiş yapacağı okullar bu bilgileri sistem üzerinden birbirlerine aktarırlar.

Haberin Devamı

Öğrencinin okula gitmediği ya da derse girmediği günler, öğretmenler tarafından yoklama fişine ve e-okul sistemine kaydedilir. bir gün içinde toplam ders saatinin yarısından fazla derse girmeyen öğrenciler tam gün yok kabul edilir. Her öğrencinin, mazeret bildirmeden 10 gün devamsızlık yapma hakkı vardır. Devamsızlığı toplam 45 günden fazla olan öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılırlar. Bu öğrenciler bir sonraki öğretim yılında okula devam edebilirler.

Ülkemizdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim görürken yurt dışına giden öğrenciler, bulundukları ülkede en az 1 dönem eğitim gördükten sonra tekrar ülkeye döndüklerinde, denklikleri e-okul sistemine kaydedilir. Bu öğrenciler denklik belgelerine göre, önceki okullarına ya da aynı türdeki başka bir okula kayıt yaptırabilirler.

E-okul veli bilgilendirme sistemi, öğrenci, veli, öğretmen ve idare arasında iletişimi kolaylaştıran, işlemleri hızlandıran bir sistem olarak inşa edilmiştir. Değişen ihtiyaçlar doğrultusunda sistem sürekli gelişmeye ve değişmeye devam ederek, tarafların işbirliğine olanak verir.

Haberin Devamı

E Okul VBS girişi nasıl yapılır E okul Takdir - Teşekkür hesaplama


E-okul takdir teşekkür hesaplama nasıl çalışıyor?

Yıl sonunun yaklaşması ile birlikte e-okul takdir teşekkür hesaplama işlemini yapmak için öğrenci ve veliler tarafından sistem daha yaygın kullanılmaya başlandı. Peki, sistem nasıl çalışıyor? Öğrencilerin sınavlarda almış oldukları puanlar düzenli olarak ilgili öğretmenler tarafından e-okul sistemine girilmektedir. Notlar girildikten sonra, yıl sonu başarı puanından ortalamaları çıkarılarak öğrencinin yıl sonu başarı puanı elde edilir. Bu puan eğer 85,00 ile 100 puan arasında ise takdir, 70,00 ile 84,99 puan arasında olursa da teşekkür alınır. Sistem tamamen onlinedır. Puan ortalamalarına göre öğrencinin yıl sonunda puan ortalaması kolayca belirlenmekte ve işlem hatalarına engel olmaktadır.