Gündem EBA sistemine giriş nasıl yapılır? EBA öğrenci girişi...

EBA sistemine giriş nasıl yapılır? EBA öğrenci girişi...

09.10.2017 - 09:17 | Son Güncellenme:

EBA kursları başladı. EBA kursları, 2 Ekim Pazartesi günü itibariyle başladı. EBA, öğrencilere zengin içerikler sunarak dersler konusunda yardımcı olur. Peki, EBA’ya nasıl giriş yapılır?

EBA sistemine giriş nasıl yapılır EBA öğrenci girişi...

EBA kursa kayıt olan öğrenciler ders tekrarı yapabilir. Sistemdeki görsel, dergi, film ve ders kitabı gibi çeşitli içeriklere ulaşarak dersleri konusunda yardım alabilirler. EBA ile okul içinde ve dışında öğrenme süreci devam eder. Öğretmenler ve öğrenciler sistem üzerinden paylaşımlarda bulunarak diğer üyelerin de bu paylaşımlardan yararlanmasını sağlayabilirler. Öğretmenler öğrencilerine EBA üzerinden ödeve ve alıştırmalar vererek, bunların kontrolünü sağlayabilirler.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA’YA NASIL GİRİLİR?

EBA’ya, eba.gov.tr internet sitesi ile giriş yapılır. Giriş için; Açık öğretim bilgileri ile giriş, EBAKOD, E-Okul bilgileri ile giriş ve Mebbis bilgileri ile giriş seçenekleri bulunur. EBA’ya girişi yapılmadan da çeşitli içeriklerden yararlanılabilir. Sunulan tüm imkanlardan yararlanılabilmesi için sisteme giriş yapılması gerekir.

EBA KURS TARİHLERİ

EBA 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için belirlenen kurs takvimi;

2 Ekim Pazartesi günü başlayan EBA birinci dönemi, 14 Ocak 2018’de sona erecek.

İkinci dönem EBA kursları 3 Mart 2018’de, yaz dönemi kursları ise 2 Temmuz 2018’de başlayacak.

Haberin Devamı

EBA kurs kaydı yaptırmak isteyen öğrenciler ikinci dönem için 7 Şubat - 18 Şubat tarihleri arasında, yaz dönemi kursları için de 18-24 Haziran 2018 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler.

EBA KURSLARINDA EN FAZLA 25 ÖĞRENCİ

EBA kurs için kayıt yaptıranların sayısı, 10’dan az ve 20’den fazla olamaz. Öğrenci sayısı 20’den fazla olduğu zaman ikinci sınıf açılır. Tek sınıflı kurslar için sınıf kapasitesi göz önünde bulundurularak 25 öğrenciye çıkarılabilir. Yerleşim yerinde kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkanının bulunmaması gibi nedenlerden dolayı sınıf mevcudu 10 kişiye ulaşmazsa, Milli Eğitim Müdürlükleri’nden onay alınarak beş öğrenciden az olmamak şartıyla yeni sınıf açılabilir.

EBA KURSA KİMLER BAŞVURABİLİR?

MEB’e bağlı özel/resmi ortaokullar, imam hatip ortaokulları, özel/resmi ortaöğretim okulları, açık öğretim okullarında devam edenler ve mezun durumunda olanlar EBA kurslarına başvuru yapabilirler.

Özel öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler, okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezlerine giderek şifre alabilir ve kurs kaydı yapabilirler.

Örgün eğitim öğrencileri de okullarından şifre alarak e-Kurs için başvuru yapabilirler.

Açık öğretimde okuyan öğrenciler de halk eğitim merkezlerinden şifrelerini alabilir ve sistemden kurs başvurusu yapabilirler.