Gündem EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA kurs tarihleri…

EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA kurs tarihleri…

27.12.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

Çevrimiçi sosyal eğitim platformu olan EBA, öğrencilere dersleri için çeşitli materyaller sağlar. Öğretmenler ve öğrenciler EBA üzerinden paylaşımlarda bulunarak içeriğin zenginleşmesini sağlayabilirler. EBA girişi nasıl yapılır? EBA başvuru tarihleri ne zaman?

EBA’ya nasıl giriş yapılır EBA kurs tarihleri…

EBA, modüllerden oluşur. Ders kitaplarından dergilere, görsellerden ses kayıtlarına kadar farklı kategorilerde içerikler bulunur. İçeriklerden yararlanılması için, EBA’ya giriş yapılması gerekir. Öğretmenler öğrencileri için alıştırmalar, ödevler verebilir. Öğrenciler ile yapılan çalışmalar diğer kullanıcılar tarafından görülebilmesi için EBA’ya yüklenebilir.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş için; e-Okul bilgileri ile giriş, Mebbis bilgiler ile giriş, EBAKOD ve açıköğretim bilgileri ile giriş seçenekleri yer alır. EBA’ya kullanıcı girişi yapılmadan, kısıtlı içeriğe ulaşılabilir.

2017-2018 EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı EBA kurs başvuru tarihleri;
- İkinci dönem için 7-18 Şubat tarihleri arasında
- Yaz dönemi için 18-24 Haziran tarihleri arasındadır.
2 Ekim’de başlayan birinci dönem, 14 Ocak’ta sona erecek. İkinci dönem kursları 3 Mart’ta ve yaz dönemi kursları da 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar, imam tahip okulları ve açık öğretim okullarında okuyanlar ile mezun olacak öğrenciler başvuru yapabilirler.
Özel öğretim öğrencileri okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezinden şifre alarak başvuru yapabilirler. Örgün öğretim öğrencileri, okullarından e-Kurs şifresi ile kurs başvurusu gerçekleştirebilir. Açık öğretim öğrencileri de halk eğitim merkezinden şifre alabilir, başvurularını tamamlayabilirler.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA içerisinde çeşitli modüller bulunur. Bunlar; haber, dergi, kitap, yarışma, ses, doküman ve videodur. Haber modülünde; öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmalara yer verilir. Kitap modülünde; derslerde yardımcı olabilecek kitapların PDF ve e-Kitap halleri yer alır.

Video modülünde; rehberlik, kişisel gelişim, belgesel ve mesleki eğitim gibi eğitsel nitelikte videolar bulunur. Dergi modülünde ise; kültür, bilim ve eğitim dergileri gibi öğrencilerin ilgisine yönelik dergiler yer alır.

KURSLAR İÇİN SINIFTA EN FAZLA 25 ÖĞRENCİ

EBA kursları için sınıf mevcutları, 10’dan az ve 20’den de fazla olamaz. Kurs başvurusu yapan sayı 20’yi geçerse, ders için ikinci sınıf açılabilir. Tek sınıflı olan kurslarda ise sınıf kapasitesi göz önüne alınarak sınıf mevcudu 25’e kadar çıkarılabilir.
Kurs merkezi yerleşim yerinde yoksa, öğrencilerin taşınma imkanı yoksa ve sınıfın mevcudu 10 öğrenciye ulaşmazsa; Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ile 5 öğrenciden az olmama koşuluyla yeni sınıf oluşturulabilir.