Gündem Efsane Cuma indirimleri ne zaman? Efsane Cuma nedir, indirimler kaç gün sürüyor?

Efsane Cuma indirimleri ne zaman? Efsane Cuma nedir, indirimler kaç gün sürüyor?

18.11.2021 - 09:11 | Son Güncellenme:

Efsane Cuma indirimleri en zaman? Yurt dışında Black Friday indirimleri olarak bilinen ülkemizde ise Efsane Cuma olarak yaygınlaşan indirim dönemi Kasım ayı ile birlikte hız kazandı. Peki, Efsane cuma indirimleri ne zaman, ayın kaçında? İndirimler kaç gün sürüyor?

Efsane Cuma indirimleri ne zaman Efsane Cuma nedir, indirimler kaç gün sürüyor

Amerika'da Black Friday olarak düzenlenen indirimler ülkemizde de farklı isimlerle uygulanıyor. Efsane Cuma olarak yaygınlaşan indirimler özellikle internet üzerinde birçok üründe geçerli oluyor. Peki, Efsane Cuma nedir?

Haberin Devamı

EFSANE CUMA İNDİRİMLERİ NE ZAMAN?

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Efsane Cuma indirimleri Kasım ayının sonuna doğru başlıyor. 26 Kasım tarihinde başlaması beklenen indirim günlerinin 1 hafta sürmesi bekleniyor.

BLACK FRİDAY NEDİR?

Muhteşem Cuma, Efsane Cuma, Süper Cuma isimleriyle anılan indirim çılgınlığı yurt dışında Black Friday ismiyle yaygınlaştı. 1932‘den bu yana yılbaşı alışverişleri sezonunun başlangıcı olarak da kabul edilen ‘Black Friday’, önce ABD’de başladı. Daha sonra Kanada ve İngiltere’nin ardından tüm dünyaya yayılan alışveriş festivalinde indirim oranları bazen yüzde 90’ların üzerine çıkabiliyor. Cuma’ya özel ABD’de mağazalar kapılarını saat 05:00’te açıyor, geç saatlere kadar açık tutuyorlar. E-ticaret şirketlerinin perakende sektöründe söz sahibi olmasıyla Black Friday satışları da internet üzerine taşındı.