Gündem Ekipler, can dostlarını Asi’den çıkarıp aldılar

Ekipler, can dostlarını Asi’den çıkarıp aldılar

21.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) Antakya’daki Asi nehrine düşen sokak köpeği için hareket geçtiği sırada o anda orada olan Adana itfaiye personeli ve polis ekipleri de yardıma yetişti.

Ekipler, can dostlarını Asi’den çıkarıp aldılar

UMUT ÜNVER - Duruma acil olarak müdahale etmeye giden HAYTAP müdahale ekibi, Adana itfaiyesini ve polis memurlarının köpeği sudan çıkardığını fark etti. Yüksek duvarlardan köpeği kurtarmak için seferber olan HAYTAP yetkilileri, köpeğe zarar vermeden itfaiye ve polislerin yardımıyla köpeği kurtarmayı başardı. Getirdikleri yelekle yara almadan köpeği çıkartan HAYTAP ekibi, çevredeki insanlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Köpeğin sağlık kontrolünü gerçekleştiren ekipler fiziksel bir problemi olmadığını fark edince bıraktılar.

Haberin Devamı

Ekipler, can dostlarını Asi’den çıkarıp aldılar

Kurtardıkları eşyalarını traktör ile taşıyorlar

Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra enkaz kaldırma çalışmalarının hızlandığı Hatay Antakya’nın tepeden çekilen görüntüleri başka şehir merkezinin içiresine girdikçe bambaşka bir hal alıyor.

Depremin en çok hissedildiği şehirlerin başında gelen Antakya’yı vatandaşları birer birer terk ediyor.

Yıkılma tehlikesi olan evleri boşaltan yerel halktan maddi durumları yetersiz olan vatandaşlar kurtardıkları beyaz eşyalarını nakliye şirketlerine verecekleri ücretleri olmadığı için traktör ile taşıyor. Yol ortasında muhabirimizi fark eden Ahmet Dudu, vatandaşların Antakya’yı terk ettiğini belirterek, “Bu insanlar nerede?” sözleriyle isyanını bir kez daha dile getirdi.