Gündem ‘Elim kırılsaydı da alkışlamasaydım’

‘Elim kırılsaydı da alkışlamasaydım’

26.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik davada savunma yapan TUSKON Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Nalbant, ‘Elim kırılsaydı da Rıza Nur Meral’in konuşmasını alkışlamasaydım’ dedi.

‘Elim kırılsaydı da  alkışlamasaydım’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik davada hakim karşısına çıkan TUSKON Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Nalbant, “TUSKON, kadınları vitrin olarak kullandı. Ayaklarım kırılsaydı da TUSKON toplantısına gitmeseydim, ellerim kırılsaydı da Rıza Nur Meral’in konuşmasını alkışlamasaydım” dedi.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON’un başkanı Rızanur Meral, genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve işadamı Faruk Güllü’nün de arasında bulunduğu 84 sanıklı TUSKON davasında sanıklar savunma yaptı.

‘Anlamadan alkışladım’

Silivri’deki İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aralarında Kavurmacı ve Güllü’nün de yer aldığı 25’i tutuklu 34 sanık ve avukatları katıldı.

Duruşma savunma yapan TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Nalbant, FETÖ üyelerinin kullandığı gizli haberleşme programı ‘ByLock’u kullanmadığını söyledi. Davaya konu edilen TUSKON’un Mart 2014’teki toplantısına davet üzerine katıldığını belirten Nalbant, “TUSKON’da önemli bir pozisyonda değildim. Toplantıda ise sıranın sonunda oturduğumdan ve yanımdakilerle konuştuğumdan ne konuşulduğunu duyamadım. Herkes alkışladığı için toplum psikolojisiyle ben de alkışladım. Ayaklarım kırılsaydı da TUSKON toplantısına gitmeseydim, ellerim kırılsaydı da alkışlamasaydım. Kadınlar TUSKON’da vitrin olarak kullanıldı” dedi.

Haberin Devamı

“Ben terörist değilim. Terör örgütü olduğunu bilseydim, bu adamlara selam vermezdim” diyen Nalbank, kendini şu sözlerle savundu: “Kendim ve eşim cemaat yurtlarında kalmadık. Geçmişte TUSKON toplantılarına Ak Parti hükümetinden bakanlar da zaman zaman katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan plaket aldıktan sonra doğru bir yer olduğumu düşündüm. O dönemdeki toplantılarda dönemin ekonomi bakanı Zafer Çağlayan da vardı. Benim katıldığım TUSKON toplantısında hukuk dışı konuşmalar olmadı. Bu örgütün devlete sızmasını erken fark edemedim. TUSKON’un bana herhangi bir maddi getirisi olmamıştır. TUSKON’un Başkanı Rızanur Meral’ın istifa ettiğini de avukatımdan öğrendim. TUSKON’da önemli bir görevim olsa bunu bilmez miydim?”

‘3 defa istifa ettim’

“15 Temmuz darbe girişimi öncesi 3 defa istifamı sözlü ve yazılı olarak sundum ancak kabul edilmedi. Hain darbe girişimi ile de istifamı verdim. Darbe girişimi başarılı olsa yine de hapse atılacaktım. İstifa etmem delil olarak kullanılacaktı, hain ilan edilecektim.”

Haberin Devamı

‘ByLock kullanmadım’

Tutuklu sanık Barış Şengül de savunmasında, “Gözaltına alınma sebebim Rıza Meral’in, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı alenen tehdit ettiği konuşmaya katılmamdır. 17-25 Aralık’tan sonraki süreçte ben de herkes gibi gelişmelerden rahatsız oldum. Üniversite hayatında cemaat yurtlarında kalmadım. Örgütün haberleşme programı ByLock’u kullanmadım. ByLock veya başka bir programı telefonuma indirmedim, ihtiyaç da duymadım. ByLock’tan dolayı bir yıldır tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.