Gündem Emine Erdoğan: Okul yemeği programı tüm öğrencilere ulaşacak

Emine Erdoğan: Okul yemeği programı tüm öğrencilere ulaşacak

04.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı” hazırlandı.

Emine Erdoğan: Okul yemeği programı tüm öğrencilere ulaşacak

Sosyal medya hesabından programla ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı video eşliğinde dün bir mesaj yayınlayan Emine Erdoğan, “Kıymetli yavrularımız, sizin sağlığınız bizim için her işin başında geliyor. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığımız ile ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum’ kampanyasını şubat ayında hayata geçirdik. Hepimizi derinden etkileyen deprem felaketi nedeniyle proje tanıtımını gerçekleştiremedik fakat Bakanlığımız çalışmalarını hız kesmeden sürdürdü” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

5 milyon öğrenciye veriliyor

Mesajında velilere de seslenen Erdoğan, şunları söyledi: “Değerli veliler, anasınıfından liselere kadar 5 milyon öğrencimize günde en az 1 öğün yemek ikram ediliyor. Bakanlığımıza bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde ve meslek liselerinin ilgili bölümlerinde özenle hazırlanan taze, sıcak ve sağlıklı yemekler çocuklarımıza şifa oluyor. Bununla birlikte Bakanlığımızın oluşturduğu sağlıklı beslenme portalıyla yavrularımız erken yaşta yerel gıdaları tanıyor, mevsiminde beslenmeye teşvik ediliyor. Bilhassa önemsediğimiz okul yemeği programının kısa bir zaman içerisinde ülke genelindeki tüm öğrencilerimize ulaşacağına yürekten inanıyorum. Çocuklarımızı koruyan her projenin destekçisi olmaya devam edeceğim. Gayretleri ve emekleri için Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Emine Erdoğan: Okul yemeği programı tüm öğrencilere ulaşacak

Pilot okullar seçildi

“Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı” ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde; öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeye yönelik beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacıyla Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı hazırladık. Program kapsamında 2022-2023 eğitim yılı sonuna kadar 1.320 pilot okulda 360 bin 708 öğrenci ile 36 bin 40 öğretmenimizin eğitim almasını planlıyoruz” dedi. Bakanlık olarak 5 milyon öğrenciye okul yemeği desteği sağladıklarını vurgulayan Özer, şunları söyledi: “Öğrencilerimizi sağlıklı öğünlerle buluştururken proje kapsamında yer alan okullarda görevlendirilen rehber öğretmen, okul sağlığı hemşireleri ve beden eğitimi öğretmenlerimizle öğrencilerimiz daha sağlıklı bir geleceğe adım atacak.”