Gündem En acı bekleyiş devam ediyor! 4’üncü gün...

En acı bekleyiş devam ediyor! 4’üncü gün...

09.01.2021 - 11:02 | Son Güncellenme:

Yalova'da sandalla açıldığı denizde kaybolan Ümit Çakmak’ı arama-kurtarma çalışması 4'üncü günde de devam ediyor. Çalışmaları takip eden ailenin umutlu bekleyişi sürüyor.

En acı bekleyiş devam ediyor 4’üncü gün...

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki bir otelde çalışan Ümit Çakmak (29), çarşamba gecesi sandalla denize açıldı. Çakmak’tan haber alamayan yakınları, güvenlik güçlerine haber verdi. İhbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü'ne bağlı deniz polisi, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD, Dalış Emniyet Güvenlik Arama ve Kurtarma Timi’nden oluşan ekip, Marmara Denizi'nin Çiftlikköy açıklarında arama-kurtarma çalışması başlattı.

AİLESİ ARKADAŞLARINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan Ümit Çakmak’ın denize açılmadan önce E.Ü. ve S.B. isimli 2 arkadaşıyla birlikte olduğunun ortaya çıkmasının ardından polis, bu kişilerin ifadelerini aldı. Çakmak ailesi, ifadelerinin ardından E.Ü. ve S.B.'den şikayetçi oldu. Ümit Çakmak’ın eşi Kardelen Çakmak, arkadaşlarının, eşini ölüme sürüklediğini öne sürdü.

ÇALIŞMALAR 4’ÜNCÜ GÜNÜNDE

Ümit Çakmak’ı arama- kurtarma çalışmaları, 4'üncü günde de devam ediyor. Yaklaşık 60 kişilik ekip, karadan ve denizden yürütülen çalışmalarda, Çakmak ve sandalı arıyor. Havadan sahil güvenlik helikopterinin destek verdiği çalışmaları Çakmak'ın ailesi ile arkadaşları da takip ediyor.

Haberin Devamı

BABA: 'ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETSİN'

Yalova'da sandalla açıldığı denizde kaybolan Ümit Çakmak’ı (29) arama-kurtarma çalışmasının 4'üncü gününde de sonuç alınamadı. Baba Mustafa Çakmak, "Oğlumun ölüsünün ya da dirisinin bulunmasını istiyorum" dedi.

Arama-kurtarma çalışamalarının sonlandırılacağı iddiaları üzerine konuşan baba Çakmak, “Çocuğum dört gündür kayıp. Mağdurum, çocuğumun bulunması için arama çalışmalarının devam etmesini istiyorum. Bugünün son arama günü olmasını istemiyorum. Ölüsünün ya da dirisinin bulunmasını istiyorum. Ne kayık var ne kürek. Bir parçasını bulsak yetecek bize. Ne oğlum var ne ayakkabısı.  Bu kayık ve çocuk nereye gitti? Arama çalışmalarının sonlanmamasını istiyorum” diye konuştu.

'ARAMALAR SÜRERKEN UMUDUMUZ VAR'

Ümit Çakmak’ın eşi Kardelen Çakmak da “Annesi babası yaşlı insanlar. Beklemek onları çok yoruyor. Ekipler ellerinden geleni yapıyorlar. Eşime dua ettiğim kadar ekiplere de dua ediyorum. Aramalar durmasın. Aramalar sürerken umudumuz var. Arama olmadan bekleyemeyiz. Belki eşimin ölüsü bulunacak ama bu insanlar da bekledikleri zaman ölmüş kadar olacaklar. Ekipler gitse de ailesi sahilden gitmeyecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

En acı bekleyiş devam ediyor 4’üncü gün...