Gündem ‘En Çevreci Gazete' ödülü Milliyet’in

‘En Çevreci Gazete' ödülü Milliyet’in

24.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çevreye duyarlılığıyla fark yaratan Milliyet gazetesi, 2021 yılının en çevreci gazetesi seçildi. Milliyet, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini anlatan Kuruyan Göller ve avcılıkla ilgili yazı dizilerinin yanı sıra çeşitli çevre haberleriyle 'Yeşil Nokta Ödülü’ne layık görüldü.

‘En Çevreci Gazete ödülü Milliyet’in

İklim değişikliğiyle birlikte önemi artan geri dönüşüm farkındalığına katkıda bulunmak için ÇEVKO Vakfı tarafından 10 yıldır düzenlenen Yeşil Nokta Basın Ödülleri sahiplerini buldu. Milliyet gazetesi sayfalarına yansıttığı çevre duyarlılığı için 2021 yılının en iyi gazetesi seçildi. Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş, Almanya merkezli PRO-Europe Organizasyonu ile 31 ülkede verilen Yeşil Nokta Ödülü’nü Zoom konferans üzerinden düzenlenen tören ile aldı. Milliyet gazetesi, iklim değişikliğinin Anadolu’daki yıkıcı etkisini anlatan Kuruyan Göller yazı dizisi ve çok eleştirilen avcılıkla ilgili yazı dizisinin yanında sel, orman yangını ve sıcaklık artışı gibi çevre felaketlerine ilişkin haberleriyle 'Yeşil Nokta Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

‘Yılın gazetesi’ seçildi

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), Almanya merkezli PRO Europe (Packaging Recovery Organization) tarafından 26 yıldır verilen Yeşil Nokta ödüllerinin 10’uncusunu gerçekleştirdi. Ambalaj atıklarının geri kazandırılması kadar çevrenin korunması için duyarlılık gösteren kurum ve kuruluşların Yeşil Nokta Ödülü aldığı organizasyonda Milliyet, 'yılın gazetesi' seçildi.

Anadolu’nun doğa harikası sulak alanlarının başında gelen göllerinde iklim değişikliği ve insansal etkilerle yok oluşuna dikkat çekmek için yazı dizisi yayınlayan Milliyet, yaban hayatın vazgeçilmezi hayvanların avlanmasına yönelik dizisiyle de kamuoyunun takdirini toplamıştı. Milliyet, yaz aylarında Akdeniz ve Ege bölgelerinde çıkan orman yangınları, Batı Karadeniz’deki sel felaketleri ve yılın her döneminde görülebilen sıcaklık değişimlerine yönelik haberleriyle kamusal yayıncılığı sürdürdüğü için ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgını nedeniyle zoom konferans aracılığıyla gerçekleşen 10. ÇEVKO Vakfı Yeşil Nokta Basın Ödülleri’nde konuşan ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, Yeşil Nokta markasının 31 ülkede 540 milyonu aşkın tüketicinin katılımıyla ambalaj atığı geri dönüşüm sistemlerinin işareti olduğunu belirtti. İmer, “Yeşil Nokta ile sanayi kuruluşlarını ve basın-yayın kuruluşlarını ödüllendirilmektedir. Günümüzün ve geleceğimizin en büyük tehlikesi olan iklim krizi ile savaşımda bireylere, kamu otoritelerine, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor” dedi.

Milliyet gazetesi, iklim değişikliğinin yürek yakan etkilerini anlatmak amacıyla hazırladığı Kuruyan Göller yazı dizisiyle büyük tehlikeyi okuyucularına böyle duyurmuştu.

İnsanoğlunun hoyratlığı

Ödül buluşmasında konuşma yapan Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş da yerkürenin azalan kaynakları karşısında insanoğlunun hoyratlığına dikkat çekerek, “Anadolu’nun zenginliklerini korumak için çaba sarf eden gazetemiz iklim değişikliğinin çarpıcı gerçekliğini sayfalarına yansıtmayı sorumluluk olarak görüyor. Plastik atıkların doğaya verdiği zararı sürekli vurgulamayı ve geri dönüşümün ekonomiye önemli katkısını yansıtmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan üniversitelilerin çevre anlayışına katkıda bulunmak için birincisi verilen Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri’ne, 7 üniversiteden 9 öğrenci, 3 farklı kategoride 7 projeyle layık görüldü. ‘Ambalajda Önleme Uygulamaları’ kategorisinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Beyza Nur Eraslan ve Feyza Başak, yılbaşı süslerinin geri kazanımı için yaptıkları çalışmayla hak kazandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Derya Ercivan, deniz ve su kirliğinin en büyük sebeplerinden mikroplastik kirliliğinin azaltılması yönündeki çalışmasıyla ödül aldı. Özyeğin Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencileri de çevreyi korumaya yönelik projeleriyle ödül aldı.

‘En Çevreci Gazete ödülü Milliyet’in

Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş, hazırladığı çevre haberleri nedeniyle 31 ülkede verilen Yeşil Nokta Ödülü’nü aldı.