Gündem En neşeli piknik

En neşeli piknik

05.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kuştepeli Romanlar, Şişli Belediyesi’nin Ayazağa Mesire Alanı’nda düzenlediği piknikte bir araya geldi. Romanlar, Kobra Murat’ın şarkılarıyla coştu.

En neşeli piknik

İstanbul Kuştepe’de yaşayan Romanlar, Şişli Belediyesi’nin organize ettiği piknikte bir araya gelerek, müzik eşliğinde göbek atıp eğlendi. Ayazağa Mesire Alanı’nda düzenlenen piknikte mangallar yakıldı, çocuklar için en güzel Roman yarışması, ip çekme gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Romanlar, “Kobra Murat” lakaplı sanatçı Murat Divandiler’in de sahne aldığı programda göbek atıp gönüllerince eğlendi.

Haberin Devamı

‘Eğlenmeyi severiz’

Romanların eğlenmeyi çok sevdiğini ve doğalarında eğlenmek olduğunu söyleyen Şişli Belediyesi Romanlardan Sorumlu Danışmanı ve İstanbul Roman Çiçekçiler Derneği Başkanı Metin Salih Şentürk, “Bugünkü etkinlik bizim için çok önemli, çünkü Roman toplumunu bir arada görmek, Kuştepe’nin dışına 500-600 kişiyle gidip, yiyip içip eğlenebilmek çok güzel. Roman toplumu eğlenmeyi seven bir toplum. Bizi kırmayıp işinden gücünden feragat ederek buraya gelmeleri bizim için çok önemli. Bu toplum çocuğunun sünnetinde, yaş gününde, diş buğdayında, nişanında hayatı doya doya yaşayan, sınır tanımadan masraf yaparak devasa eğlence düzenleyen bir toplum. Dolayısıyla bu toplumu bir arada görmek bizi gerçekten sevindiriyor” dedi.

Haberin Devamı

En neşeli piknik

‘Renkli bir aileyiz’

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Biliyorsunuz Şişli yoksulu zenginiyle çok renkli, çok kültürlü büyük bir aile. Kuştepe de bu ailenin en önemli rengi. Fakat bugüne kadar ihmal edilmiş, sosyal dezavantajlı vatandaşlarımız. Biz iyi günde, kötü günde bir arada olmaya gayret ediyoruz. Bu sıcak yaz günlerinde de çocuklarıyla, aileleriyle eğlensinler, mutlu olsunlar istedik” diye konuştu.

En neşeli piknik