Gündem Enginyurt’un koruması suç makinesi çıktı

Enginyurt’un koruması suç makinesi çıktı

09.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Katıldığı bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek’i darbeden Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen Emrah Topal (41) ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Enginyurt’un koruması suç makinesi çıktı

Soruşturma kapsamında tutuklanan Emrah Topal’ın ‘kasten öldürme’, ‘tehdit’, ‘kasten yaralama’, ‘ruhsatsız silah bulundurma’ gibi 11 ayrı suç kaydının bulunduğu tespit edildi. Topal’ın emniyetteki ifadesinde, “Masa üzerinde bulunan kupayı tutunca, atacağını düşündüm. Müdahale etmek istedim ancak aşırı tahriklerinden dolayı öfkeme yenildim ve şahsa fiziki müdahalede bulundum. Daha sonra da orada bulunan kişiler araya girdi sakinleştim ve kanal binasından ayrıldım. Haberlerden Latif Şimşek’in şikayetçi olduğunu öğrenince kendim gelip teslim oldum. Bir anlık sinir hali ile yaşanan bir olaydır. Pişmanım” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Enginyurt ise, yaptığı açıklamada “Şahsımla illiyet bağı kurdurulmaya çalışılan ne resmi ne de gayri resmi bir korumam bulunmamaktadır. Bu istenmeyen görüntüler nedeniyle, Türk milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren basın camiasından özür diliyorum” ifadelerini kullandı.