Gündem Enkaza 24 saat sonra ulaşıldı

Enkaza 24 saat sonra ulaşıldı

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Aydın’da düşen uçağın enkazına dün sabah ulaşıldı. Yarı yanmış olan uçağın enkazında pilot Hamdi Yılmaz ve uçuş eğitimi verdiği öğrenci pilot Merve Altun’un cansız bedenlerine ulaşıldı.

Enkaza 24 saat sonra ulaşıldı

Aydın’da önceki sabah Çıldır Havalimanı’ndan kalktıktan bir süre sonra radardan kaybolan Cessna 172 tipi eğitim uçağının düştüğü yer dün sabah Aydın’ın Karacasu ilçesinde tespit edildi. Bölgeye gönderilen ekipler, uçağın enkazına ulaştı. Ekipler, pilot Hamdi Yılmaz ve uçuş eğitimi verdiği öğrenci pilot Merve Altun’un da cansız bedenlerine ulaştı. Önceki gün Denizli, Aydın, İzmir ve Afyonkarahisar AFAD ekipleri, Denizli UMKE, itfaiye ve emniyet güçleriyle sivil toplum kuruluşlarından 150 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturulmuş, Karacasu ilçesi yakınlarında uçak tekerleği parçaları tespit edilmişti. Yoğun sis altında yürütülen çalışmalarda dün sabah uçağın yarı yanmış enkazına ulaşıldı. Ekipler, uçakta eğitmen pilot Hamdi Yılmaz ve pilot adayı Merve Altun’un cesedine ulaştı. Kurtarma çalışmalarına, Altun’un sağlık görevlisi olan ağabeyi İbrahim Altun da katıldı.

Haberin Devamı

Kara kutu bulundu

Uçaktan çıkarılan Yılmaz ve Altun’un cansız bedenleri, Karacasu ilçesinin kırsal Dikmen Mahallesi’ne getirildi. Cenazeler daha sonra Karacasu Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Yoğun sis bulunan bölgede, uçağın kara kutusuna da ulaşıldı. Kara kutu, incelenmek üzere alındı. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı kazaya ilişkin, “Olayla ilgili 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Ağabeyi ile uçacaktı

Aydın’da pilotluk eğitimi alan Merve Altun (28) Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunuydu. Altun’un ağabeyinin de pilot olduğu öğrenildi. Teyzesi Fadime Ergül, “2 yıldır oraya eğitime gidiyordu. 2 ayı kalmıştı. Ondan sonra İstanbul’a ataması yapıldı. Ağabeyiyle ikisi aynı uçağa çıkmış. İkisi beraber uçacaklardı’ dedi.

Haberin Devamı

Enkaza 24 saat sonra ulaşıldı

Deneyimli bir pilot

Kazada hayatını kaybeden eğitmen pilot Hamdi Yılmaz’ın, bir dönem Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) bünyesinde uçuş eğitimi verdiği, sekiz ay önce Çıldır Havalimanı’ndaki Uçuş Akademisi’nde görev yapmaya başladığı belirtildi. UZAYTEM Baş Uçuş Öğretmeni Aydın Alev Gökmen, Yılmaz’ın deneyimli bir pilot olduğunu söyledi.

Enkaza 24 saat sonra ulaşıldı

Düşme nedeni yoğun sis

Uçağın, ilk belirlemelere göre yoğun sis nedeniyle dağa çarparak düştüğü ortaya çıktı.