Gündem Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz görüşme

Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz görüşme

10.05.2024 - 09:23 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi bugün Beştepe'de kabul edecek.

Görüşmenin içeriğine ilişkin son bilgileri CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan aktardı;

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu yılın 3. görüşmesini gerçekleştirecek. Bir önceki görüşme çok yakın tarihte 29 Nisan'da MHP lideri Bahçeli'nin Beytepe'deki evinde gerçekleşmişti. Bugünkü görüşmenin adresi ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak.

Masada elbette gündemdeki kritik başlıklar var. Geçtiğimiz görüşmede iki lider seçim sonuçlarını ele almıştı. Bu görüşmede yine genel ekonomik görünümle birlikte terörle mücadele, yeni anayasa süreci gibi meseleleri ele almaları bekleniyor.

Terörle mücadele önemli. Zira Türkiye önümüzdeki süreçte Irak'ın kuzeyinde bazı bölgeleri güvenli hale getirebilmek için kapsamlı bir operasyon başlatmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda atılabilecek adımlar iki lider arasında müzakere edilecek, görüşülecek.

Haberin Devamı

Enflasyonun düşürülmesi ve alım gücünün yükseltilmesi için özellikle dar gelirli ve emekliler bağlamında atılabilecek yeni adımlar ne olacak? Bu soruya da cevap aranması bekleniyor.

Son olarak yeni anayasa diyelim. Zira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür ÖZel ile de bir araya gelmişti. İki lider yeni anayasaya dair süreç hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu. Önümüzdeki günlerde Meclis'te devam edecek yeni anayasa görüşmelerinin kapsamına ilişkin ve oluşabilecek yeni anayasa sürecindeki takvime dair değerlendirmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından yapılması bekleniyor.