Gündem ‘Erkek gibi gelsin savunma versin’

‘Erkek gibi gelsin savunma versin’

13.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast davası sanıklarından eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, savunmasını yaptığı duruşmada ‘Pensilvanya’dakini niye koruyayım? Kral kim onun peşine düşün’ dedi

‘Erkek gibi gelsin  savunma versin’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin davanın sanıklarından eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, esas hakkındaki savunmasını yaptığı duruşmada, “Pensilvanya’dakini niye koruyayım? Erkek gibi gelsin savunmasını versin. Herkes salağa yatıyor. Kral kim onun peşine düşün” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada, 2’si firari, 43’ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen davanın beşinci duruşmasının altıncı oturumunda, suikast girişimini planlamak ve yönetmekle suçlanan tutuklu sanık eski tuğgeneral Sönmezateş’e esas hakkında savunma yapması için söz verildi.
Gözlüğü olmadığı için savunmasını hazırlayamadığını ileri süren Sönmezateş, “Pensilvanya’dakini niye koruyayım? Erkek gibi gelsin savunmasını versin. Birileri ve ailem zarar görecek diye söylemek istediklerimin hepsini söyleyemiyorum” ifadelerini kullandı.
‘Çıkamayacağım’
Cezaevinden 3 kere dilekçe verdiği halde gözlük alamadığını belirten Sönmezateş, “İfadeleri ve evrakları okuyamıyorum, bu nedenle savunma hazırlayamadım. İki ay geriden geliyorum. Okuyamadığım için de buraya geliyorum ve savunmaları dinliyorum” dedi. Cezaevinde mermi çekirdeği bulduğunu öne süren sanık Sönmezateş, “Bunun ne demek olduğunu ben çok iyi biliyorum. Buradan çıkmayacağımı da biliyorum” dedi. Ankara’daki villada darbe planlarının yapıldığı toplantıya katılmadığını iddia eden eski tuğgeneral, 6-9 Temmuz tarihleri arasında nerede olduğunu devletin bildiğini savundu. Sanıklardan eski başyaver Ali Yazıcı ile darbe girişimi günü görüşmediğini iddia eden Sönmezateş, “Görüşmüş olsam burada olmazdım. Yazıcı’nın söylediklerinden hiçbir şey anlamadım. Sağlıklı düşünebildiğine inanmıyorum” dedi.
Darbe girişiminden 13 ay sonra yakalanan sanık Özcan Karacan’ı hayatı boyunca hiç görmediğini ileri süren Sönmezateş, “Hiçbir Kara Havacılık unsuruyla telefonda görüşmedim. ‘Vur’ emirlerini veren bu adam süzme FETÖ’cü. Kimle görüştü? Sanıklardan Zeki Göçmen ve Murat Dağlı ile mi görüştüler, ne konuştular merak ediyorum. Bizden önce birilerinin gelmiş olması bizi kurtarmaz ama neler olduğunu anlamak ve bilmek istiyorum” dedi. l AA, DHA

‘Emri verenin makamına güvendim’

Kendisinin ve ekibinin tuzağa düşürüldüğünü ve FETÖ’cü olmadığını söyleyen sanık Sönmezateş savunmasına şöyle devam etti:
“Hesap sormak için Ankara’ya döndüm? O gece evimde uyuyup iş yerime gittim. Hava Kuvvetleri ve Genelkurmay’ı arayıp telefonla birileriyle görüştüm, hesap sormak için. ‘Teslim ol’ dediler. Kandırılmışım. Kimse onurlu durmadı. Herkes, ‘Benim haberim yok’ diyor. Herkes salağa yatıyor. Bu kadar insanı tuğgeneralin yönetmesi mümkün değil. Kral kim? Onun peşine düşün. Bana emri veren adamın makamına güvendim. Ben vatan millet için yaptığımı sanıyordum. Emri verenler arkamızda durmadı. İyi ki darbe olmamış.”