Gündem Erva İsminin Anlamı Nedir? Erva Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Erva İsminin Anlamı Nedir? Erva Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Erva ismi hem erkek hem de kız çocukları için kullanılabilen ayrıcalıklı bir addır. Unisex bir yapıya sahip olması nedeniyle son dönemlerde oldukça popüler hale geldiğini söylemek mümkün. Siz de bu ismin gerçek anlamını öğrenebilir ve yeni doğmuş minik yalnız için isim olarak verebilirsiniz. Peki, Erva isminin anlamı nedir? Erva ne demek, ne anlamına gelir? İşte bu konu hakkında detaylar.

Erva İsminin Anlamı Nedir Erva Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

Erva hem anlamı hem de okunuşu açısından beğeni toplayan ve güzel isimlerden biridir. Arapça kökenli bir isim olarak Türkçeye yerleşmiş adlar arasında yer alır. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Erva ismi ‘Çok genç, güzel’ anlamları taşımaktadır. Böylesi güzel anlamı nedeniyle günümüzde pek çok aile tarafından minik yavruları için tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Erva Ne Demek?

Erva farklı iki güzel anlamı üzerinden tabir edilen en özel adlar arasında yer almaktadır. Kız çocukları için genelde kullanılan bu isim unisex yapısı ile hem erkek hem de kız çocukları adına değerlendirilebilmektedir.

 - Çok genç, güzel,

 - Son derece cesur ve yiğit kişi,

 Bu güzel anlamları nedeniyle kız ya da erkek bebekler için kullanılabilecek bir yapı oluşturmaktadır. İnternet üzerinde ise çok sık araştırılan isimler arasına girmiş durumda.

 Erva İsmi Kur’an’da Geçiyor mu?

En çok merak edilen konular arasında Erva ismi için Kur'an'da geçip geçmediğidir. Erva ismi Arapça kökenli bir isimdir ancak Kur'an'da geçmektedir. Bu isim aileler tarafından hem kız hem de erkek bebekleri adına ad olarak kullanılabilir.