Gündem Evrim Alasya'nın performansı sosyal medyayı salladı! (Evrim Alasya kimdir?)

Evrim Alasya'nın performansı sosyal medyayı salladı! (Evrim Alasya kimdir?)

27.02.2016 - 22:05 | Son Güncellenme:

Evrim Alasya sosyal medyada çok konuşuluyor. Kanal D'de ekrana gelen Güneşin Kızları'nda rol olan Evrim Alasya, segilediği performansla sosyal medyayı salladı. Peki Evrim Alasya kimdir? işte detaylar

Evrim Alasyanın performansı sosyal medyayı salladı (Evrim Alasya kimdir)

Evrim Alasya'nın performansı sosyal medyada olay oldu. Kanal D'nin sevilen dizisi Güneşin Kızları'nın son bölümde segilediği performansla izleyenlerden tam not oldu. Peki Evrim Alasya kimdir?

Haberin Devamı

Evrim Alasya kimdir?

4 kişilik bir ailenin ilk çocuğu olan Evrim Alasya 1979 doğumlu. İzmirli olan Alasya'nın Arda isminde bir de erkek kardeşi var. Küçük yaşlardan itibaren oyunculuğa merak saran Alasya, 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu. Evrim Alasya ilk oyunculuk deneyimini 1999 yılında Pınar Çocuk tiyatrosu ile yaşadı.Sonrasında bir çok kez tiyatro izleyicisinin karşısına çıkan Evrim Alasya, başrollerini Tuba Büyüküstün ile Bülent İnal'ın başrollerini paylaştığı Ihlamurlar Altında dizisiyle ekran macerasına başladı.

Evrim Alasyanın performansı sosyal medyayı salladı (Evrim Alasya kimdir)

Alasya, daha sonra başrolünü İsmail Hacıoğlu, Vildan Atasever ve Özgür Çevik'in paylaştığı 'Gece Sesleri' ile izleyici karşısına çıktı, ancak dizi reytinglere yenilerek erken bir final yaptı. Güzel oyuncu, başrolünü Mustafa Üntündağ'ın üstlendiği sinema filmi 'Muro' ile beyazperdeye adım attı.Tuba Büyüküstün ile Cansel Elçin'in rol aldığı 'Gönülçelen' dizisinde canlandırığı Balçiçek karakteri ile adeta her rolün üstesinden gelebileceğini gözler önüne serdi.Evrim Alasya'nın en büyük çıkışı Muhteşem Yüzyıl dizisi ile oldu. Dizide Valide Sultan karakterine hayat veren Nebahat Çehre'nin gençliğini oynayan Evrim Alasya, bir anda en çok konuşulan isimlerden biri haline geldi.

Haberin Devamı

Valide Sultan’ı oynayan Nebahat Çehre’ye birebir benzerliği dikkat çeken Alasya için Çehre “Görünce şoke oldum demişti. Çehre; “Evrim Alasya’yı dizinin Nigar Kalfa’sı Filiz Ahmet buldu, onun arkadaşı. Evrim daha önce Gönülçelen dizisinde oynamış. Filiz ona ‘Nebahat Çehre’nin gençliğini sana oynatacağız’ demiş. Evrim’e bakınca gençliğimi gördüm. Rol için çok da çalışmış. Dizideki mimiklerimi, bakışlarımı da almış, çok başarılıydı. İlk gördüğümde tepkim ‘Bana çok benziyor’ oldu. Settekiler ise ‘İnanamıyorum’ demişler. Şoför arkadaş bile Evrim’i görünce ‘Biraz önce Nebahat Hanım’ı bıraktım, bu nasıl olur’diye şaşırmış.” Muhteşem Yüzyıl efsanesinin ardından bu kez ''Benim Adım Gültepe'' macerası başladı. Evrim Alasya bu dizide, Muhteşem Yüzyıl dizisinden tanıştığı ve şu sıralar aynı dizide rol aldığı Tolga Sarıtaş ile anne-oğulu canlandırdı. Dizi final yapınca, Evrim Alasya ekrana bir sezon ara verdi.

Haberin Devamı

Alasya, şimdilerde Kanal D'nin reyting rekortmeni dizisi Güneşin Kızları'nda evlenerek İstanbul'a taşınan edebiyat öğretmeni 'Güneş' karakterini canlandırıyor. Karakterin size benzeyen yanları var mı sorusuna; ''Ben pes etmeyi sevmem. Hayat devam ettiği sürece umut vardır benim için. ‘Güneş’in de o tarafını kendime benzetiyorum. Hiç pes etmemiş, pes etse delirebilirmiş zaten'' diyor.