Gündem ‘FETÖ beni de mağdur etti’

‘FETÖ beni de mağdur etti’

15.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 11 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

‘FETÖ beni de mağdur etti’

ELİF ALTIN/ İSTANBUL- Dink cinayetini işlerken ve sonrasında FETÖ terör örgütünün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiği iddia edilen Erhan Tuncel savunmasında, “Adımın FETÖ ile yan yana gelmeyeceğini sokaktaki vatandaş da bilir. FETÖ’nün en fazla mağdur ettiği kişilerden biriyim” dedi.

Haberin Devamı

Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, haklarında suç duyurusunda bulunulan aralarında Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek, Yasin Hayal ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 11 sanık hakkında çeşitli suçlardan yeni bir dava açıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık Adem Sağlam, cinayet sırasında 6 aydır askerde olduğunu belirtti. Yasin Hayal, cinayetin ardından ilk aşamalarda yaptığı savunmasının geçerli olduğunu ifade etti. Heyet, firari sanıklar Faruk Sarı ve Yahya Öztürk hakkındaki yakalama kararı ile sanık Adem Sağlam’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.