Gündem FETÖ yöneticisi villada yakalandı

FETÖ yöneticisi villada yakalandı

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Terör örgütü FETÖ’nün en önemli finans kaynaklarından Kaynak Holding Yönetim Kurulu üyesi ve FETÖ yöneticisi Erkan Ünal İstanbul Büyükçekmece’de bir villaya yapılan baskında yakalandı.

FETÖ yöneticisi villada yakalandı

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - 17/25 Aralık darbe girişimleri sonrasında el konup kayyuma devredilen Kaynak Holding yöneticilerine ve FETÖ yöneticilerine yönelik olarak sürdürülen davalar kapsamında hakkında arama kararı bulunan Erkan Ünal’ın saklandığı Büyükçekmece’de kayınpederine ait villada kaldığı belirlendi. Ünal’ın yakalanması için, harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, düzenledikleri operasyonla kendisini eve gireceği sırada yakalayıp gözaltına aldı. 

Haberin Devamı

SIM kartsız telefon 

Üzerinden herhangi bir kimlik çıkmayan ve ağabeyine ait kimlik bilgilerini polise vermek isteyen firari FETÖ’cünün üzerinden SIM kart bulunmayan bir adet cep telefonu çıktı. Yapılan sorgu ve incelemede, kamuya açık alanlardaki kablosuz ağlar üzerinden internete bağlanarak telefon görüşmelerini yaptığı tespit edilen firari FETÖ’cünün, örgütün haberleşme programı ByLock üzerinden geçmiş tarihlerde örgüt üyeleriyle irtibat kurup görüşmeler yaptığı da tespit edildi. 

Bir dönem Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun’un genel sekreterlik görevini yürüttüğü de bilinen Erkan Ünal, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.