Gündem Filmmor bu yıl Varda filmleriyle gezecek

Filmmor bu yıl Varda filmleriyle gezecek

20.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 17’sini düzenliyor.

Filmmor bu yıl Varda filmleriyle gezecek

7 Mart’ta İstanbul’da başlayacak Festival, 7 Mayıs’a kadar İzmir, Antalya, Mersin, Giresun, Adana, Diyarbakır’da kadınlarla buluşmaya hazırlanıyor. 17. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde İstanbul Modern, Fransız Kültür Merkezi, Sinematek iş birliğiyle yapılan, feminist sinemanın “yaratıcı-tanık” ustası Agnès Varda’nın 19 uzun, 14 kısa metraj olmak üzere 33 filmini içeren retrospektifi; Agnès Hakkında Her Şey 7 Mart - 30 Mart tarihleri arasında İstanbul Modern ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

Haberin Devamı

80 film gösteriliyor

9-10 Mart’ta Giresun’da Filmmor Kadın Filmleri Festivali var. 11-17 Mart arası İstanbul’da; Fransız Kültür Merkezi ve Barış Manço Kültür Merkezi programından sonra Agnès Varda Retrospektifi mart sonuna kadar sürecek. Festival 6 Nisan - 7 Nisan İzmir’de, 13 Nisan - 14 Nisan Mersin’de, 20 Nisan - 21 Nisan Antalya’da, 27 Nisan- 28 Nisan Adana’da ve 4 Mayıs - 5 Mayıs Diyarbakır’da olacak. 17. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde izleyiciler sinemaya ve hayata özgün / feminist kadrajlar açan, 21. yüzyılın ustalarından 49’unun “sinemayla dansı”; Türkiye ve dünyadan 80 film var. Agnès Varda Retrospektifi yanında; Kadınların Sineması, Kendine Ait Bir Cüzdan, Bedenimiz Bizimdir, Cins-iyet-ler, Feminist Bellek; Ursula K. Le Guin, Kadınların Seçimi; Yerel Adımlar, Geniş Alanlar bölümlerinde 80 film; Hikâye Anlatıcısı Kadınlar, Sinemada Cinsiyet Temsilleri ve Performansları, Feminist Kadraj panelleri; kadınların sinema yapma temaşasını kolaylaştırmak için atölyeler, söyleşiler, forumlar, yönetmenlerle buluşmalar var.