Gündem Fırınlar kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Tam kapanmada fırınlardan ekmek, pide almak serbest mi?

Fırınlar kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Tam kapanmada fırınlardan ekmek, pide almak serbest mi?

04.05.2021 - 10:05 | Son Güncellenme:

Fırınlar saat kaça kadar açık sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 17 günlük sokağa çıkma yasağı 29 Nisan 19:00 itibariyle 81 ilde resmen başladı. Sokağa çıkma yasağı 17 Mayıs saat 05:00'a kadar devam edecek. Ramazan ayı içerisinde olduğumuz şu günlerde vatandaşlar tarafından en fazla araştırılan konu başlıkları arasında fırınlar saat kaça kadar açık sorusu geliyor. Peki Fırınlar bugün saat kaça kadar açık?

Fırınlar kaça kadar açık, kaçta kapanıyor Tam kapanmada fırınlardan ekmek, pide almak serbest mi

Fırınlar kaça kadar çalışacak? 17 günlük tam kapanma sürecinde fırınlar açık olacak mı? Vatandaşlar tam kapanma kararının açıklanmasının ardından sokağa çıkma yasağının uygulanacağı tarihlerde fırınların açık olup olmayacağını merak ediyor. İşte fırınların çalışma saatleri.

Haberin Devamı

FIRINLAR AÇIK OLACAK MI?

Fırınlar sokağa çıkma yasağı süresince iftar vaktine kadar satışlarına devam ediyor. Ramazan ayı içerisinde uzun pide kuyrukları oluşmasını önlemek adına fırınlarda iftardan 1 saat önce pide üretimi duruyor. İftardan sonra ise fırınlar sadece üretim yapabiliyor.

Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Haberin Devamı

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

Yazarlar