Gündem ‘G20’de Türkiye’nin çabaları takdir edildi’

‘G20’de Türkiye’nin çabaları takdir edildi’

13.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti MYK dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, özetle şunları söyledi:

‘G20’de Türkiye’nin çabaları takdir edildi’

12 EYLÜL: Darbelerin iyisi kötüsü olmaz ama en kötü sonuç doğuranlardan bir tanesi. Hukuk dışı vatanseverlik olmaz. Her darbe kendisine vatanseverlik atfetse de vatana ihanet eden bir sonuç doğurmuştur. ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi yeni cumhuriyetimizin omurgasını oluşturan bir ilkedir. 15 Temmuz’a verilen cevap ülkemizdeki tüm darbe kültürüne verilmiş net cevap olmuştur.

Haberin Devamı

TAHIL KORİDORU: Barış konusunda ısrar edenin Türkiye olduğu görülüyor. Esir takası ve tahıl koridoru öne çıkıyor. Cumhurbaşkanımız girişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Karadeniz’de çatışma ortamı olmasını istemiyoruz. BM çatısı altında iki ülke ile sürecin yürütülmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

G20 ZİRVESİ: Burada Türkiye’nin çabaları takdir edildi. Türkiye’nin de desteklediği Afrika Birliği’nin üyeliğe kabul edilmesi kıymetli olacak. Türkiye’nin öncülük ettiği pek çok şey zirve bildirgesine girdi. İstanbul Anlaşması’nın bildirgeye girmesi önemli olmuştur. Kutsal kitaplara saldırılar, faşist darbe halini almıştır. Buna karşı biz duruşumuzu net şekilde ortaya koyuyoruz. G20 bildirgesinde kınanmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Sıfır atık girişimleri de bildirgede yer almıştır.

Haberin Devamı

TANRIKULU’NUN AÇIKLAMALARI: CHP’nin terör örgütleri karşısındaki bağışıklığı çöktü. Bu açıklamaları kınıyoruz. CHP de doğru bir karar alarak en sert tedbirleri ortaya koymalıdır.