Gündem ‘Gabar’da üretim 35 bin varili geçti’

‘Gabar’da üretim 35 bin varili geçti’

11.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gabar’daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibarıyla 35 bin varili geçti. 2024 yılı sonunda Gabar’daki günlük üretim miktarının 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeyi ümit ediyoruz” dedi.

‘Gabar’da üretim 35 bin varili geçti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta yerel seçim öncesi düzenlenen mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madenci Anıtı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DOĞAL GAZ DESTEĞİ: Şehrimize en son 20 Nisan tarihinde gelmiştik. Ziyaretimizde milletimizin asırlık hayallerinden olan Karadeniz doğal gazını resmen devreye almanın gururunu yaşamıştık. Filyos’taki törenimizde müjdesini verdiğimiz ücretsiz doğal gaz desteğimizi halen sürdürüyoruz. İlk ay ısınma dahil, konutlardan hiçbir ücret almadık. Yani, vatandaşlarımızın doğal gaz faturasını devlet olarak biz ödedik. Daha sonra 11 ay boyunca konutlardaki mutfak ve su ısıtma için kullanılan 25 metreküplük doğal gaz tüketiminin bilabedel olacağını söyledik. Nisan ayından beri 25 metreküplük miktarı faturalardan düşüyoruz. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın bütçesine toplam 87 milyar lira tutarında doğrudan destek sağlamış olacağız.

Haberin Devamı

HEDEF 100 BİN VARİL: Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Türkiye’nin enerji güvenliğini garanti edecek hamleleri azim ve cesaretle hayata geçiriyoruz. Karadeniz doğal gazının ardından şimdi de Gabar’da bulduğumuz yüksek miktarda ve kalitede petrol, bu atılımlardan biriydi. Hatırlarsanız muhalefet cenahı, bu keşfimize de bir kulp takmıştı. Milletin sevincine ortak olmak yerine petrol keşfimizi alaya almışlardı. Peki sonra ne oldu? Muhalefetin burun kıvırdığı Gabar’daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibarıyla müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti. Dahası bu rakam her geçen gün artıyor. 2024 yılı sonunda Gabar’daki günlük petrol üretim miktarının 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz.

YENİ MÜJDELER: Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin üzerinden terörün karanlık gölgesi kalktıkça çok daha fazlasını bulacağız. Önümüzdeki dönemde hem petrol hem maden hem de doğal gazda milletimize yeni müjdeler vermeyi ümit ediyoruz. Türkiye’nin yer altı ve yer üstü kaynaklarını kullanmasının engellenmesine bir daha asla müsaade etmeyeceğiz.

‘Onlar az iş bol şov yapar’

ESERLERİMİZLE KONUŞURUZ: Biz meydanlarda kurusıkı atıp, bolca vaat dağıtıp, göreve gelince bir daha oralara uğramayanlardan değiliz. Bizler ahdine, kavline ve milletine verdiği sözlere sadık olan bir hükümetiz. Her zaman söylüyorum; biz bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Biz bu millete hizmet için varız. Bizi, partimizi ve ittifakımızı CHP’nin başını çektiği muhalefetten ayıran temel vasfımız işte budur. Onlar çok az iş ama bol bol şov ve reklam yaparlar. Biz ise eserlerimizle konuşuruz, icraatlarımızla konuşuruz, projelerimizle konuşuruz, neticelendirdiğimiz sözlerimizle konuşuruz.