Gündem GBT sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile adli sicil kayıtlarınıza internetten ulaşabilirsiniz!

GBT sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile adli sicil kayıtlarınıza internetten ulaşabilirsiniz!

14.12.2016 - 09:30 | Son Güncellenme:

İnternette GBT-sabıka kaydı sorgulama yapabilmek mümkün hale geldi. İnternette artık online GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile sabıka kaydı belgesi çıktısı alınabiliyor. İnternette GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi güvenli ve hızlı şekilde e-Devlet üzerinden 7 gün 24 saat gerçekleştirilebiliyor.

GBT sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile adli sicil kayıtlarınıza internetten ulaşabilirsiniz

Teknolojik yeniliklerin yaşamın her noktasında sağladığı çok önemli kolaylıklar ve yeni nesil fırsatlar bulunuyor olması nedeni ile çok yoğun şekilde her alanda kullanılmasına neden oluyor. Özellikle kamu alanında da aktif şekilde kullanılan internet altyapısı vatandaşa kamu işlemlerinde de internet işlem kolaylıklarından ve hızından yararlanabilme fırsatı veriyor. Bu çerçevede de vatandaşın en çok ihtiyaç duyabildiği başlıca resmi evrakların başında gelen sabıka kaydı belgesine yönelik olarak internette sabıka kaydı sorgulama hizmeti açıldı. Özellikle de vatandaşların sabıka kaydı belgesi gibi yaşamanın pek çok alanında kullanmak durumunda kaldığı bir belgeyi internet kolaylığında hızlı ve pratik bir şekilde sadece dakikalar içerisinde temin edebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı


GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen akıllı mobil teknolojileri sayesinde artık yaşamının her noktasında her daim çevrimiçi olabilme şansını yakalayan insanların, internete erişim konusunda yararlanabildiği bu önemli özgürlük sayesinde kamu alanında yapacağı işlemlerinde de internetin hızlı ve kolay işlem şansından yararlanabilme olanağına sahip olabilmesini sağlıyor. İnternette yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ise günümüz Türkiye’sinde vatandaşların sabıka kaydı belgelerinin alımı konusunda da internetin hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesini sağlıyor. Son birkaç yıl içerisinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan dijital kamu hizmet uygulamalarını tek bir açtı altında bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde Adalet Bakanlığı’nın sabıka kaydı sorgulama hizmeti de yer alıyor.

Vatandaşların internete erişim sağlayabildiği her yerden kamu işlemlerini ve kamu sorgulamalarını güven içerisinde yapabilmesine yardımcı olan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranı üzerinden sabıka kaydı sorgulama işlemini yapabilmeleri için en azından e-Devlet şifresi ile giriş yapması gerekiyor. Sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde gerçekleştirilecek her türlü kamu işlemi öncesinde güvenli işlem anlayışı çerçevesinde vatandaşın öncelikli kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu çerçevede de vatandaşlar e-Devlet Kapısı’nın ‘sisteme giriş’ penceresi üzerinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ kullanarak, kimlik doğrulaması yapabilmesi mümkün oluyor. E-Devlet kimlik doğrulamasını yapan her vatandaş online GBT sorgulama işlemini yaparak, sabıka kaydı belgesi çıktısını online olarak alabilme şansına sahip olabiliyor.

Pek çok alanda etkin şekilde kullanılması gerekli olan bir belgenin bu şekilde e-Devlet sistemi üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde alınabiliyor olması hem kamu işleyişinde hem de resmi işlemler konusunda vatandaşın çok önemli hız standartlarından yararlanabilmesini sağlıyor. Özellikle de vatandaşların tüm Türkiye genelinde sadece bir gün içerisinde on binlerce sabıka kaydı belgesi alımı için Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimlerine başvuru gerçekleştirilebiliyor. Bu durumda çok ciddi bir iş yükünü meydan verdiğinden kurum içindeki diğer tüm adli hizmetlerde dahil olmak üzere hizmetlerin çok ağır şekilde sunulabilmesine ve dolayısı ile de vatandaşların sabıka kaydı sorgulama işlemlerini çok zorlu şekilde yapabilmelerine neden oluyor. Ancak e-Devlet sistemi üzerinden artık kolay bir şekilde GBT sorgulama işleminin yapılabilmesi vatandaşlara bu konuda çok önemli bir zaman tasarrufu sağladığı gibi aynı zamanda da kamu kurumundaki işleyişinde hızlanmasını sağlıyor.