Gündem Genel Merkez memnun kaldı

Genel Merkez memnun kaldı

16.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını Genel Merkez’de kurmaylarıyla birlikte dinleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun verilen mesajlar ve kullanılan üsluptan memnun olduğu ifade edilerken, parti yöneticileri “Bu formül, Ahlatlıbel’de Kemal Bey’in önerdiği formül” ifadelerini kullandı.

Genel Merkez memnun kaldı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Parti Sözcüsü Faik Öztrak da, “Gemiyi güvenli limana hep beraber ulaştıracağız” dedi. İmamoğlu’nun “parti terbiyesine” uygun şekilde adaylık ilanı yapmaması da hanesine olumlu puan olarak kaydedildi. CHP kurmaylarından, “Üslup olarak bizi rencide etmedi. ‘Ben parti terbiyesini bilirim’ dedi. ‘Yola çıkıyorum’ dedi. İstanbul’u kazanmanın yolu CHP’nin mevcut tartışmalardan bir an önce çıkmasıdır. Bundan sonra sonra çarşıyı karıştıran kaybeder” değerlendirmesi geldi. İmamoğlu’nu destekleyen isimler ise ilk etapta “memnuniyetlerini” dile getirseler de, “değişim talep ve söyleminde” geri bir adımın söz konusu olmadığını vurguladılar. Adı olası Genel Başkan adayları arasında geçen Grup Başkanı Özgür Özel, “Bu karar kısa vadede İstanbul’a, uzun vadede Türkiye’ye iyi gelecek” dedi. 

Haberin Devamı

Diğer partiler ne dedi? 

Öte yandan İmamoğlu’nun, ‘İstanbul İttifakı’ ifadesine, Millet İttifakı paydaşlarından temkinli bir yaklaşım geldi. Saadet Partisi (SP) Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, “Biz 2019 seçimlerine kendi isim ve logomuzla girmiştik. Bu seçime de öyle gireceğiz. Ama bu bazı seçim çevrelerinde diğer partilerle bir iş birliğine açık olmayacağımız manasına gelmez” dedi. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de, “İstanbul ittifakı vurgusunu yapacak olan kişi partilerin yetkili organlarıdır” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ünal ise “İlerleyen zamanda seçim sathı mailine girildiğinde karar verilecek bir husus” ifadesini kullandı.