Gündem George Soros iddiası telefon kayıtlarında

George Soros iddiası telefon kayıtlarında

07.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gezi iddianamesinde yer alan telefon kayıtlarına göre, sanıklardan Gökçe Tüylüoğlu, FETÖ’nün kapatılan gazetelerinden Zaman ve Today’s Zaman’nın eylemlere destek vermesi için bir iş adamından yardım istiyor. Tapelerde Soros iddiası da geçiyor

George Soros iddiası telefon kayıtlarında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gezi olaylarına ilişkin aralarında Osman Kavala, oyuncu Mehmet Ali Alabora ve gazeteci Can Dündar’ın da bulunduğu 2’si tutuklu 16 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanıklara ait telefon tapeleri yer alıyor.

Haberin Devamı

İddianameye göre, sanıklardan Ali Hakan Altınay, merhum iş insanı İhsak Alaton’la yaptığı telefon konuşmasında; dönemin TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Peker’e yönelik, “Bir gün bize dönüp şunu diyecekler; Yahu kardeşim sizin içinizdeki adamın yalanlamadığı iddiaları ciddiye alıyoruz diye bize kızıyorsunuz. Siz bir defa içinizde bu işi halledin diyecekler. Çünkü ‘Bu George Soros Macar Yahudisidir. Dolayısıyla One Minute’den sonra bunu yapmış olabilir’ iddiasını yalanlamayan Can beyin kendisi. Türkiye gazetesinde ‘Gezi’nin arkasında Soros mu var?’ diye sorulduğunda, ‘Ben bunu bilmem bunu zaman gösterecek. Bunu istihbaratçılar bilir diyen Can Bey’in kendisi. Can Bey’in Açık Toplum Vakfı ile ilişkisini devam ettirmede maddi-manevi hakkını kaybettiği kanısındayım” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

Alaton, bu sözlere, “Ben de aynı fikirdeyim bundan şüphemiz yok” yanıtını veriyor.

Şüphelilerden Gökçe Tüylüoğlu’nun İhsak Alaton’la yaptığı telefon konuşması da iddianameye girdi.

‘Destek versinler’

Tapelere göre, Tüylüoğlu, Alaton’dan FETÖ’nün kapatılan gazetelerinden Zaman ve Today’s Zaman’nın Gezi’ye destek vermesi için yardım istiyor. Konuşmada İshak Alaton bu konuyu o dönem gazete çalışanı Turhan Bozkurt ile görüşeceğini anlatıyor.

Alaton, “Zaman’dan Turhan Bozkurt’a söylerim sen beni bu kadar kullanıyorsun ben senden bir şey rica etsem olmadı neden diye” ifadelerini kullanıyor.

Bakanla görüşme talebi

İddianamede, sanık Mehmet Ali Alabora ile Y.U. adlı kişi arasında geçen konuşma da yer aldı. Tapelere göre, Y.U.’nun “İyisinizdir inşallah” sözlerine Alabora, “... İyi değiliz Y. bey şimdi benim karım yani gerçekten sinir krizleri geçiriyor. Ailem, hepimiz şu anda hani ne yapacağımızı bilemez duruma geldik... İnsanlar arıyorlar git saklan işte alacaklar şudur budur diye. Yani bir tane tweet yüzünden zaten bunların hepsini sizinle de konuştuk sayın bakan ile de konuştuk... Yani ben sizden şu anda yardım istiyorum mümkünse sayın bakan ile yarın konuşabilirsem telefonda da olsa...” karşılığını veriyor. Bunun üzerine Y.U., “Olur olur yaa. Daha etkili bir şey yapmamız lazım şöyle hani insanların bu tepkilerini sizin üzerinizden alacak. Onu ben bir konuşayım kendisi ile” diyor.