Gündem GİB üzerinden vergi borç sorgulama ve borç ödeme işlemleri

GİB üzerinden vergi borç sorgulama ve borç ödeme işlemleri

30.08.2015 - 09:10 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemi gelişen teknoloji ile rahatça yapılabilmektedir. Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

GİB üzerinden vergi borç sorgulama ve borç ödeme işlemleri

Günümüzün hızla gelişen teknolojisi ile birlikte yaşamın her alanında internet çok daha etkin bir şekilde kendisine yer buluyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin sağladığı yeni nesil olanaklar ile birlikte internet üzerinden kamu kurumlarının online hizmetlerinden yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan online vergi borcu sorgulama hizmetleri ile birlikte vergi mükellefleri artık internet üzerinden güncel vergi borç durumu hakkında bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi ile birlikte artık internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması ile birlikte dijital platform üzerindeki bu online hizmetler vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan online kamu hizmetleri ile birlikte çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebeple de günümüzde vatandaşlar tarafından internet üzerinde yer alan online hizmetler çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfası üzerinden son derece pratik bir şekilde online vergi borcu sorgulama işlemlerini internetten yapabilme imkanına sahip olunabiliyor. Vatandaşlar artık internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde üstelik internete erişimin mümkün olduğu her yerden günün her saatinde online vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında vatandaşlar son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmekte olunan bu online vergi borcu sorgulama işlemleri sayesinde artık internet üzerinden MTV, ÖTV ve gelir vergisi gibi birbirinden farklı vergi sistemlerinde kaynaklı herhangi bir vergi borcunun bulunup bulunmadığını ve bulunan vergi borçlarının tüm ayrıntılarını öğrenebilme imkanı sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan GİB İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Sistemi’ ekranından bazı kişisel bilgilerini girerek, vergi borcu sorgulama işlemi sorgulayabiliyor.

GİB İnternet Vergi Dairesi’nin bu ekranında online vergi borcu sorgulama işlemi ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası veya annenizin kızlık soyadı bölümlerinden herhangi birisini doldurarak, sayfa içerisindeki güvenlik kodu doğrulamasıyla vergi borcu sorgulama işlemleri online olarak gerçekleştirilebiliyor.