Gündem Giresun'da fabrikanın zemini çöktü! İşçiler göçük altında kaldı

Giresun'da fabrikanın zemini çöktü! İşçiler göçük altında kaldı

11.07.2023 - 04:09 | Son Güncellenme:

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde sağanak nedeniyle su fabrikasının depo bölümünde çökme meydana geldi. Göçük altında kalan 3 işçiden 2'si kurtarıldı. Ekipler, moloz ve toprak yığını altında kalan bir işçinin kurtarılması için çalışma başlattı.

Giresunda fabrikanın zemini çöktü İşçiler göçük altında kaldı

Olay, saat 22.45 sıralarında meydana geldi. Bölgede etkili olan sağanak yağış sonrasında ilçenin Üçtepe beldesindeki su fabrikasının depo bölümündeki menfezde çökme meydana geldi. Çökme sonucu forkliftle çalışma yapan 3 işçi toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, AKUT, DSİ, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İş makinesi destekli ekiplerin çalışması sonucu, toprak altında kalan işçilerden Ali C. ile Şenol K. yaralı olarak kurtarıldı. İki işçi olay yerinde bekleyen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından kentteki hastanelere sevk edildi.

Haberin Devamı

Giresunda fabrikanın zemini çöktü İşçiler göçük altında kaldı

Göçük altında kalan Şinasi Özdemir'den (50) yaşam belirtisi alındı. Forklifte sıkıştığı belirlenen Özdemir'i kurtarmak için demir aksamı oksijen kaynağı ile kesmeye çalışan ekipler, bir yandan da elden ele kovalarla toprak molozonu kaldırarak zamana karşı mücadelelerini sürdürüyor.

Giresunda fabrikanın zemini çöktü İşçiler göçük altında kaldı

SESLİ İLETİŞİM KURULDU, ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Üçtepe beldesindeki su fabrikasının depo bölümündeki menfezde sağanak sonrası meydana gelen göçükte enkaz altında kalan Şinasi Özdemir ile sesli iletişim kuran kurtarma ekipleri, bölgeye gelen kepçe ve vinç yardımıyla çalışmalarını sürdürüyor. Üzerine devrilen makinalar ve forklift ile toprak yığınları nedeniyle Özdemir’in zarar görmemesi için çalışmaların büyük bir özenle sürdürüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Giresunda fabrikanın zemini çöktü İşçiler göçük altında kaldı