Gündem Gizem bu kez herkesi ağlattı

Gizem bu kez herkesi ağlattı

30.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, Bursalı Gizem Yüksel’i, öğretmeninin kaydettiği internet görüntüleriyle tanımıştı. Hazır cevaplılığıyla herkesi kahkahaya boğan Gizem, ablası İrem’le girdiği banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlendi

Gizem bu kez herkesi ağlattı

Gizem Bera Yüksel... Bu isim bir anda bir şey ifade etmeyebilir. Ama internette sınıf başkanı arkadaşını, diğer arkadaşlarına karşı canhıraş bir şekilde savunurken gözünüzün önüne getirirseniz hatırlayacaksınız. Geçen yıl öğretmeni Cemal Aytaç tarafından kaydedilen o görüntüler internette tık’lama rekoru kırınca Gizem ve sınıf başkanı Havva Mutlu Beyaz Show’a katılmıştı.
Gizem, arkadaşlarından sınıf başkanı Havva’ya destek olmalarını isterken şöyle diyordu: “Arkadaşlar, öğretmen beni ben fakirim diye başkan yapmadı. Ben çok istiyordum. Merak ettiğim için yaptı. İstiyorsanız bırakabilirim. Gösterebilirim bakın ayakkabılarım yırtık. Derya’nın botu ne kadar güzel, ona almışlar. Bana babam alamıyor. Babam inşaatta 5 ’inci kattan düştü. Ölecekti. Okuyalım diye ekmek parasını çıkarmak için çalışıyor. Parmaklarını kesti. Bu sizin yaptığınız insanlığa sığar mı?”
Gizem, Beyaz Show’a çıktığında da öğretmeninin programa katılmasına izin vermeyen yetkililere, “Onların kalıbına tüküreyim” deyince Beyazıt Öztürk’ü zor durumda bırakmıştı.
Dün Gizem ile ablası İrem’den kötü bir haber geldi... Pazartesi gecesi birlikte banyoya girmişler, şofbenden sızan gazdan zehirlenmişlerdi. İki kardeş ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm Türkiye ’yi ekranlardan kahkahaya boğan Gizem Bera Yüksel, doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı.

Hastaneye alınmadı iddiası
Komada olan İrem Sılay Yüksel ise Orhangazi Devlet Hastanesi’nden ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada bir saat süreyle müdahale yapılan İrem, yatak ve gerekli aletlerin bulunmadığı söylenerek Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Yeğeni ile aynı ambulansta gelen Ahmet Bodur, “Burada da görevliler bizi gerekli ekip ve bakım ünitesi olmadığı gerekçesiyle almak istemediler. Gazetecileri görünce kabul ettiler. Doktorlar İrem’in durumunun çok kötü olduğunu söylüyorlar” dedi.
Osmangazi Cumhuriyet Savcılığı, Yüksel kardeşlerin zehirlenmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Polis, şofbenin neden söndüğünü araştırırken baba Salih Yüksel, kızları Gizem ve İrem’in banyoda birbirlerine su atarak oynadıklarını, attıkları suyun şofbeni söndürmesinden dolayı zehirlenmiş olabileceklerini söyledi.

Vali: Hesabı sorulur
Bursa Valisi Şahabettin Harput, dün incelemelerde bulunmak için geldiği Orhangazi’de, daha önce kendisini ziyaret eden Gizem’in öldüğünü öğrenince şoke oldu. “Kendi evladımı kaybetmiş kadar üzüldüm” diyen Harput, “Ne yazık ki ülkemizde bu şofben facialarının önüne geçemiyoruz. Valilik olarak geçen yıl evlere sinyal cihazı dağıtmamıza rağmen yine bu üzücü olaylarla karşılaşıyoruz” diye konuştu. Vali Harput daha sonra programını iptal ederek Yüksel Ailesi’nin evine gitti. Vali Harput, hastanelerle ilgili şikâyet üzerine de “Bir ihmal varsa bunun hesabı sorulur” dedi.
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Elimizdeki bilgilere göre bir ihmal gözükmüyor. Bunlara rağmen biz, konuyla ilgili olarak idari soruşturma başlatmış durumdayız” dedi.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Tahsin Yakut da şunları söyledi: “İlk müdahale yapıldıktan sonra yoğun bakım ünitesi dolu olduğu için yatarak daha iyi tedavi olması için Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hekimlerle görüşülüp cihaza bağlı olarak kızımızı bu hastaneye sevk ettik.”

Haberin Devamı

Gizem bu kez herkesi ağlattı

HARİKA BİR ÇOCUKTU
Gizem’in görüntülerini çeken öğretmeni Cemal Aytaç da üzgündü: “Gizem çok akıllı, hazırcevap, harika bir çocuktu. Sınıfta, başkan yardımcısı olmayı çok istiyordu, biz de bu arzusunu yerine getirdik. Allah annesi ve babasına dayanma gücü versin.”

Gizem bu kez herkesi ağlattı