Gündem Göktepe mezarı başında anıldı

Göktepe mezarı başında anıldı

09.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Gözaltında ölen gazeteci Metin Göktepe, 24. yılında dün Esenler’deki mezarı başında anıldı. Arkadaşları, Göktepe’nin mezarına karanfiller bıraktı, acılı anne Fadime Göktepe oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü.

Göktepe mezarı başında anıldı

Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığında gerçekleşen anmaya, Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, ablası Meryem Göktepe, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile çok sayıda gazeteci ve Göktepe’nin arkadaşları katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Kaftancıoğlu, Metin Göktepe gazeteciliği diye bir kavram oluştuğunu belirterek, “Metin ve niceleri halka hakikatleri anlattıkları için katledildiler. Metin ne acıdır ki dövülerek katledilen gazetecilerimizdendi. Metin Göktepe ve şahsında mücadele eden gazeteciler o hakikatin ışıklarıdır” ifadelerini kullandı. Metin Göktepe, 8 Ocak 1996’da Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde yaşamını yitiren Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda yediği dayak sonunda ölmüştü.